16.6 C
Belgrade

Uklanjanje suvih i sadnja novih stabala jasena

JKP „Zelenilo-Beograd” će u ponedeljak, 21. marta, vršiti radove na uklanjanju pet suvih stabla jasena na različitim lokacijama. Suva stabla biće uklonjena u Knez Miletinoj ulici kod broja 4 i kod broja 24, u ulici Dositejevoj kod broja 36 i kod broja 42 i u Takovskoj 39a.

Iz ovog gradskog preduzeća ukazuju da je, obzirom da su u pitanju veoma prometne ulice, radi bezbednosti sugrađana i njihove imovine neophodno ukloniti ova rizična suva stabla i zameniti ih novim mladim sadnicama. Na ovim lokacijama biće posađene mlade školovane sadnice iste vrste,  jasena.

Radovi se vrše u skladu sa Odlukom o uređenju i održavanju parkova zelenih i rekreacionih površina po kojoj je Preduzeće dužno da sa javne zelene površine prema godišnjem programu, uklanja stabla ili delove stabala, koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje i sl.), oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa i sl., kao i da primenjuju redovne mere nege.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °