-2.2 C
Belgrade

Uklonjena divlja deponija u Jakovu

Nakon akcije čišćenja divlje deponije u Petrovčiću, gde je uklonjeno oko 2,000,00 kubika smeća, ekipe su se premestile u Jakovo. Privatna parcela u blizini kasarne postala je pravo smetlište, iako je smeće sa nje uklonjeno početkom godine, nesavesni građani napravili su nove gomile. Za 4 dana ekipe Gradske čistoće grada Beograda uklonile su oko 750 kubika kabastog smeća.

Prema rečima Predraga Baroša, člana veća GO Surčin, nesavesni građani i privatne firme su ušle 30 metara u privatan posed. Iz tog razloga u narednom periodu komunalna inspekcija će zajedno sa ostalim službama vršiti pojačan nadzor svih kamiona i gledati da se divlje deponije na teritoriji GO Surčin maksimano smanje.

Na žalost, loša praksa se ponavlja zbog loše kaznene politike i niskih novčanih kazni. Kako ističe gospodin Baroš kazne za fizička lica su do 10.000,00 dinara, a za pravna lica oko 100.000,00 dinara.Sam transport tog kabastog smeća do Vinče izađe mnogo skuplje, tako da se njima isplati da plate kaznu, nego da sami voze svoj otpad na za to predviđenu deponiju.

U svakoj mesnoj zajednici Grdaske opštine Surčin postoji bar po jedna divlja deponija. Iako se redovno čiste, smeće se na njima iznova gomila, pa je opština Surčin preduzela dodatne mere kako bi sankcionisala nesavesne građane. U narednom periodu angažovaće se poljočuvari i već su u toku razgovori sa gradonačelnikom Beograda i njegovim zamenikom kako bi se kaznena politika pooštrila.

Na teritoriji Gradske opštine Surčin nalazi se više od 20 divljih deponija.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti