26.1 C
Belgrade

Uništen mobilijar na igralištu ”Raketa”

Prošle nedelje u večernjim satima, uništen je mobilijar na igrališu ”Raketa” u centralnom delu opštine Obrenovac. Najposećenije igralište u gradu, u narednom periodu biće rekonstruisano. Danas su ovo igralište posetili predstavnici opštine Obrenovac.

Direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić apelovao je na građane, da ne uništavaju zajedničku imovinu.

– Moraćemo da napravimo novo igralište na ovom mestu, kao što smo to učinili u naseljima Ciglana, Viraga, u Zabrežju u školi. Napravićemo najlepše igralište u gradu, na ovom prostoru igra se preko 200 dece dnevno – rekao je Andrić i dodao da je u narednom periodu u planu sadnja novih sadnica na prostoru oko igrališta ”Raketa”.

Predsednik saveta 3. mesne zajednice Igor Vjetrović naveo je, da će Savet ove mesne zajednice uputiti službeni dopis Javnom komunalnom preduzeću ”Obrenovac” da oštećeni mobilijar ukloni, kako se neko od dece na igralištu ne bi povredio.

– Igralište koje je služilo za okupljanje dece, za igru i smeh, neko je uništio. Razgovarao sam sa predsednikom Gradske opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem o izgradnji novog, modernog igrališta i tom prilikom zamolio sam, ukoliko je moguće, da se instalira video nadzor, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale, a i kako bi deca koja dolaze na igralište bila sigurnija – istakao je Vjetrović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.5 ° C
26.3 °
23.6 °
54 %
3.1kmh
0 %
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
28 °
Пет
28 °
Суб
28 °