0.4 C
Belgrade

Uređenje dvorišta vrtića „Radosno detinjstvo“ i „Neven“

Mališani iz vrtića „Radosno detinjstvo“ i „Neven“ na Banovom brdu jedva čekaju lepe i sunčane dane da se igraju u novouređenom prostoru svojih dvorišta. U okviru tekućeg održavanja, koje sprovodi Gradska opština Čukarica, a koje obuhvata i radove na uređenju dvorišta vrtića Predškolske ustanove, u toku su radovi na obnovi travnatih i izgradnji betonskih površina dvorišta dva vrtića, gde je bila potrebna rekonstrukcija.

Radove, koji su već u toku, obišla je danas članica Veća Stana Lukić i razgovarala sa Mirjanom Čanković zaduženom za investicije u PU Čukarica.

„Drago nam je da će dečica uskoro imati priliku da se igraju u novouređenim dvorištima svojih vrtića. Potrudili smo se zajedno da se stvore svi uslovi za bezbedan boravak i igru najmlađih, te je uređenje podrazumevalo i nivelisanje i izgradnju terena sa adekvatnom tartan podlogom i mobilijarom“, rekla je Stana Lukić podsetivši da se istovremeno vrši uređenje prostora za igru mališana na otvorenom kako u vrtiću „Radosno detinjstvo“, tako i u vrtiću „Neven“, a da je sredstva obezbedila Gradska opština Čukarica uz predlog Predškolske ustanove i u skladu sa potrebama dece i vrtića.

Uređenje dvorišta u oba objekta obuhvata zelenu površinu, koja je, na mestima gde je bilo potrebno, obnovljena travnim busenima, kao i popravku ivičnjaka i trotoara i postavljanje bezbedne tartan podloge na terenima za igru. Svaki teren imaće i nove mobilijare, ljuljaške i klupe.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
0.4 ° C
3.7 °
-0.3 °
95 %
0.9kmh
75 %
Уто
3 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
3 °

Servisne vesti