26.9 C
Belgrade

Uređenje izletišta ”Perilo”

U sklopu obeležavanja Svetskog dana životne sredine radnici Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine vrše uređenje izletišta ”Perilo” u mesnoj zajednici Zabrežje.

Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine je izjavio da se izletište ”Perilo” sprema za letnju sezonu.

– ”Perilo” smo prošle godine u onoj čitavoj krizi uspeli da privedemo svojoj nameni. Ovaj prostor je bio prilično devastiran, a sada ima svoj oblik i veličinu. Ove godine zbog vremenskih uslova i izlivanja reke Save desilo se da je mobilijar oštećen – rekao je Andrić i dodao da se kao i na izletištu Zabran sav mobilijar rekonstruiše.

– Ono što radimo na Zabranu to radimo i na ”Perilu”, dakle obnavljamo mobilijar, kosimo prostor i u skladu sa okolnostima nasipamo pesak – kazao je Andrić i poručio da će izletište ”Perilo” biti spremno za letnju sezonu.

Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je napomenuo da je izletište ”Perilo” dostupno svim stanovnicima opštine Obrenovac.

– Ovo je prilika da apelujem pre svega na Zabrežane da im kažem da ako mi kao Zabrežani ne sačuvamo ”Perilo” neće niko sa strane doći i čuvati ga. Tu je veliki kontejner za odlaganje smeća, male kante i svake godine ćemo sređivati i unapređivati ovaj prostor. Međutim, ono što je moja molba je da sačuvamo svaku klupu, ležaljku i da sledeće godine ovaj prostor znatno proširimo. Naravno svi su pozvani da ga koriste, ali i da ga čuvaju – zaključio je Blažić.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...