26.9 C
Belgrade

Uređenje kanala „Vok“ u Boljevcima

Poslednjih godina Gradska opština Surčin, u saradnji sa nadležnima u vodoprivrednim preduzećima, veliku pažnju posvećuje održavanju postojeće kanalske mreže po mesnim zajednicama. Ovih dana građevinske mašine su aktivne u priobalju Save u Boljevcima a radove su obišli predsednik Mesne zajednice Boljevci Janko Sklabinski i Savo Živanić, odbornik.

Trenutno su u toku radovi na čišćenju kanala „Vok“ u dužini od oko 600 metara. Radi se tarupiranje leve i desne obale, zatim će se vršiti izmuljavanje. Kada se završi čišćenje kanala od fudbalskog terena do crpne stanice „Boljevačka Stara“, prelazi se na kanal DB 1/1, gde će se takođe raditi čišćenje i izmuljavanje u dužini od oko 1,5 km, rekao je Janko Sklabinski, predsednik MZ Boljevci.

Kanal „Vok“ je od velikig značaja za meštane ovog dela Boljevaca, posebno u vreme visokog vodostaja Save kada dolazi do povećanog nivoa podzemnih voda i tada crpne stanice blagovremeno iz ovih kanala izbacuju vodu u reku Savu i sprečavaju plavljenja kuća i njiva. Zato građani Boljevaca imaju samo reči hvale za trenutne radove na čišćenju kanala i zahvaljuju se izvođaču radova Vodoprivrednom preduzeću „Galovica“ iz Zemuna, Javnom vodoprivrednom preduzeću „Srbijavode“ i Gradskoj opštini Surčin što rade na prevenciji od elementarnih nepogoda i na taj način brinu o njihovoj bezbednosti, i bezbednosti njihove imovine, pored toga, ovim radovima su kanali lepši, čistiji i funkcionalniji.

Očekuje se da radovi na kanalu budu završeni početkom naredne sedmice, nakon čega će se mehanizacija odmah preseliti na kanal DB 1.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...