9.3 C
Belgrade

Uređenje kolovoza u naselju ”Sunce”

U toku su radovi na uređenju kolovoza u naselju ”Sunce”, prema planu predviđeno je asfaltiranje 6000 kvadratnih metara kolovoza u ovom naselju.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je izjavio da se otpočelo sa realizacijom plana za obnovu i izgradnju infrastrukture.

– Krenuli smo sa realizacijom ovogodišnjeg ugovora, to je oko 100 kilometara obnove i izgradnje novih saobraćajnica, ako povučemo paralelu to je kao odavde do Čačka. Toliko će asfalta dobiti Obrenovac u centralnim delovima grada i u seoskim mesnim zajednicama. Jutros smo počeli i deonicu u naselju Dubrava u Stublinama, sutra ćemo početi Malu Moštanicu i odatle preko Bariča ćemo silaziti ka Mislođinu, a sa drugog kraja iz pravca Uba ćemo krenuti druge mesne zajednice, tako da se mašine neće gasiti. Imaćemo rasplamsana gradilišta, imaćemo lep i uređen Obrenovac u svakom njegovom segmentu – poručio je Čučković i pozvao građane na solidarnost dok traju infrastrukturni radovi.

– Ja apelujem na građane da sarađuju dok ove stvari budemo radili, s obzirom na to da ćemo brže dolaziti do drugih deonica. Nakon završetka sobraćajnice u Dubravi ”Beograd put” će ući u Šljivice da se tu urede ulice, nakon toga radićemo ulicu Solunskog fronta u Zvečkoj od Valjevskog puta do centra sela. Nakon toga ćemo ići u Veliko Polje da tamo uradimo deonice koje su oštećene u Stamenićima i centru sela, posebno ona deonica koja vezuje Jevtića kraj sa glavnom saobraćajnicom do škole. Ono što je takođe važno je da ćemo tokom februara ući u gradilište koje je vezano za Baričku saobraćajnicu Omladinskih brigada, tako da nastavljamo u martu i kompletna sezona će biti u jeku uređenja Obrenovca – zaključio je Čučković.

Slavko Berić, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovac je rekao da se trenutno izvode radovi na skidanju starog asfalta sa kolovoza, a nakon tih radova otpočeće postavljanje novog asfalta.

– Odmah nakon asfaltiranja u naselju Sunce prelazi se u naselje Topolice i u ponedeljak počećemo tamo radove na izgradnji par punktova, takođe radiće se i u naselju ”SIVK”. Zatim prelazimo u ulicu Branislava Nušića, odnosno pojas od Rvaćanske ka ovoj ulici – naveo je Berić.

Saša Petrović, predsednik Saveta druge mesne zajednice je uputio apel sugrađanima da pomere svoja vozila sa kolovoza dok traju radovi .

Petrović je pozvao stanovnike naselja ”Sunce” da idućeg vikenda dođu na promociju projekta ”Ušuškajmo Obrenovac”.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °