2.9 C
Belgrade

Uređenje mesne zajednice Ljubinić

Opština Obrenovac započela je redovne prolećne aktivnosti na uređenju mesne zajednice Ljubinić.Ovim povodom, predstavnici Gradske opštine Obrenovac obišli su ovu seosku mesnu zajednicu.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković ovom prilikom naglasio je, da je osnovni cilj investicija u uređenje seoskih mesnih zajednica, upravo zadržavanje mladih na ovim prostorima.

– Radovi na izgradnji vodovodne mreže počeće do kraja godine i ovo selo će u narednom periodu dobiti gradsku vodu. Takođe, biće izgrađeni i novi putevi na području Ljubinića – rekao je Čučković.

U porti crkve Svetog velikomučenika Dimitrija radi se novi plato i parking mesta, a kako ističu u Savetu mesne zajednice Ljubinić, očekuju da i putna infrastruktura, nakon obavljenih radova, bude bolja.

U narednom periodu u planu je asfaltiranje još 8 putnih deonica, a u toku su radovi i na uređenju doma.

Predsednik Komisije za sport opštine Obrenovac Miloš Stanković naglasio je, da se u proteklom periodu radilo na uređenju igrališta, koje će moći da koriste fudbaleri iz fudbalskog kluba ”Ljubinić”.

Naime, zahvaljujući novom bunaru koji je iskopan, teren će se redovno zalivati.

– U proteklom periodu bačeno je oko 60 tona peska, a kada bude bilo potrebe krenuće se sa navodnjavanjem, održavanjem travnate podloge – rekao je Stanković.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °