26.9 C
Belgrade

Uređenje mobilijara u Zabranu

Povodom obeležavanja Svetskog dana životne sredine radnici Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine sprovode akciju uređenja mobilijara u izletištu Zabran.

Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine je podsetio da je 5. jun Svetski dan životne sredine, koji se obeležava u 140 država širom Sveta.

– S obzirom da je ove godine tema obnova biodiverziteta na planeti Zemlji mi taj plan sprovodimo u toku prolećne i jesenje sadnje. Ove godine smo se uključili u niz akcija što smo imali prilike svi da vidimo, uključili smo i građanstvo u te akcije i nadamo se da ćemo u jesenjem periodu nastaviti sa time – rekao je Andrić.

– Sa ovim datumom, 5. junom u subotu počela je dekada obnove biodiverziteta koja će trajati do 2030. godine i mi smo u skladu sa time prilagodili naše aktivnosti. U septembru ćemo nastaviti sa sadnjom sadnica, a ove godine pošto je sadnja prošla mi smo rešili da 5. jun obeležimo na taj način što ćemo početi da sređujemo sva naša zaštićena prirodna dobra. Ovde je u toku jedna vrsta radova, dok smo u petak sredili čitav mobilijar u ”Jozića kolibi” – izjavio je Andrić.

On je sledeću akciju najavio na izletištu ”Perilo” koja će se odvijati tokom sledeće nedelje.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...