4 C
Belgrade

Uređivanje međublokovske površine u Stjepana Supanca

Započeti su radovi na obnovi međublokovske površine u Ulici Stjepana Supanca od broja 2 do 18 u naselju Železnik, saopštavaju iz JKP „Zelenilo – Beograd”. Radovi su počeli danas i izvode se na inicijativu sugrađana ovog dela čukaričkog naselja.

Prostor koji će nakon radova dobiti potpuno novi izgled obuhvata površinu od 14.028 kvadratnih metara i na njemu će biti izgrađena dva dečja igrališta, teretana na otvorenom, teren za rekreaciju i kutak za miran odmor, a biće sanirane i sve pešačke komunikacije.

Dečje igralište, predviđeno za manju decu, uzrasta od dve do pet godina, biće opremljeno sa četiri dečja rekvizita (vrteška, ljuljaška sa dva sedišta i dve njihalice). Drugo igralište, za stariju decu, uzrasta od tri do 12 godina, biće opremljeno sa sedam rekvizita (ljuljaška sa dva sedišta, penjalica „Iglo”, klackalica, vrteška i dva multifunkcionalna rekvizita). Rekviziti se postavljaju na podlogu od livene gume. Uz igralište za manju decu predviđeno je postavljanje penjalice napravljene od panjeva.

Osim dečjeg igrališta, planirana je i izgradnja teretane na otvorenom sa osam sprava koje će biti postavljene na podlogu od granulisanog šljunka.

Na prostoru u blizini zgrada 2-4 predviđeno je formiranje terena za rekreaciju na kojem je planirano postavljanje stola za stoni tenis i dva stola za stoni fudbal na otvorenom.

Na delu površine ispred ulaza u objekat sa brojem 12-14 predviđeno je uvođenje novog sadržaja – kutak za miran odmor, na kojem će biti postavljena dva metalna stola za šah sa klupama. S obzirom na veličinu površine koja se rekonstruiše, uvodi se i mali plato za miran odmor sa tri klupe.

Od parkovskog mobilijara planirano je postavljanje 28 betonskih klupa sa naslonom, četiri klupe bez naslona uz stolove za šah i 11 betonskih đubrijera.

Nakon završetka građevinskih radova, planirana je obnova travnjaka setvom travne smeše na površini od 11.129 kvadratnih metara.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °