11.4 C
Belgrade

JKP „Zelenilo – Beograd” uređuje razdelnu traku u Bulevaru Mihajla Pupina

Iz JKP „Zelenilo – Beograd” su saopštili da se uređuje još jedan segment dela srednje razdelne trake na saobraćajnici u Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Beogradu, na potezu od Ulice Džona Kenedija do Ulice Aleksandra Dubčeka, gde će na zaštitnoj ogradi biti postavljene 1.164 saksije sa cvećem.

Na zaštitnu metalnu ogradu su postavljene saksije sa biljkama različitih vrsta i na taj način postignuta je dinamika vertikalnog ozelenjavanja. Zasađene su ukrasne koprive, muškatle, petunije, begonije, kao i razne vrste puzavica.

Ovaj svojevrsni „zeleni zid” sada krasi veći deo Bulevara Mihajla Pupina i doprinosi lepšem izgledu okruženja i same saobraćajnice, ali i smanjenju buke kao i apsorpciji zagađujućih materija iz vazduha, koje potiču od velikog broja automobila.

Uređenje razdelnih traka najprometnijih saobraćajnica u gradu ovo preduzeće započelo je 2019. godine i do sada su na ovaj način ulepšani Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar vojvode Mišića, Bulevar oslobođenja, Radnička ulica i Ulica Ušće. Na pomenutim saobraćajnicama postavljeno je ukupno 9.006 saksija u kojima su posađene biljke raznih vrsta koje svojim različitim bojama cvetova, listova i teksturom čine svojevrsne prirodne „zelene kompozicije” i ulepšavaju prostor na kom se nalaze.

Osim uređenja razdelnih traka, „Zelenilo” svake godine posadi milion sadnica sezonskog cveća u cvetnjacima širom grada, pa tako uz nova rešenja i kontinuirano održavanje ulepšava grad, čini ga prijatnijim za život sugrađana i čini da uređene zelene površine budu najlepša slika koju gosti ponesu sa sobom, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs / JKP Zelenilo

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °