9.3 C
Belgrade

Uručena opreme za plivanje predškolcima

„Jedan od prioriteta u radu Gradske opštine Vračar jeste i briga o najmlađima, zato je naš cilj da im obezbedimo srećno i bezbrižno detinjstvo i omogućimo da, kroz niz besplatnih programa koje realizujemo, stiču nova znanja i veštine. Stoga tradicionalno sprovodimo projekat ‘Vračar bez neplivača’, koji omogućava da se preko 400 predškolaca na našoj opštini, bez obzira na materijalni status, bavi sportom, stiče zdrave životne navike, kao i da aktivno provodi slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine. Na taj način, od malih nogu ulažemo da vračarski mališani jednog dana budu novi olimpijski i svetski prvaci u plivanju, vaterpolu i drugim sportovima“, istakao je predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković i dodao da kroz ovaj projekat Opština Vračar želi da pripremi decu za samostalan i bezbedan boravak u vodi.

Prvi čovek Opštine izjavio je da plivanje utiče na pravilan rast i razvoj deteta, razvija odnos prema fizičkoj aktivnosti i zdravom načinu života. Predsednik je najavio i izgradnju novog sportskog centra sa prizemnom multifunkcionalnom dvoranom sa pokretnim krovom, na lokaciji od 63 ara na Južnom bulevaru.

Svečanosti su pored predsednika Gradske opštine Vračar prisustvovali i članovi Veća Gradske opštine Vračar: Biljana Rakić, Željko Nikčević i Darko Milenković.

Uručivanjem opreme za plivanje vračarskim predškolcima, u Svečanoj sali Opštine Vračar, u sredu, 23. marta, počela je realizacija beplatne škole plivanja „Vračar bez neplivača“. Projekat se sprovodi u saradnji  Gradske opštine Vračar i Sportskog centra „Mirko Sandić“ i obuhvata decu predškolskog uzrasta iz svih objekata Predškolske ustanove „Vračar“. Mališani će tehnike plivanja lako savladati uz stručnjake sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom i pedagoškim pristupom, a Opština je deci obezbedila besplatan prevoz do sportskog centra uz pratnju vaspitača, kao i fiksne termine za održavanje obuke.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
7.9 ° C
8.8 °
3.7 °
81 %
2.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
19 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
16 °