19.6 C
Belgrade

Uručena priznanja povodom obeležavanja 20 godina postojanja Specijalne olimpijade

U Beogradu su povodom obeležavanja 20 godina postojanja Specijalne olimpijade uručena priznanja, čime je na simboličan način obeležen ovaj značajan jubilej. Priznanje je uručeno Fadilju Eminoviću, članu Gradskog veća Grada Beograda.

– Tokom dvadeset godina postojanja Specijalne olimpijade, mnogo je osvojenih medalja koje su značajna potvrda uspeha naših sportista, ali one u isto vreme predstavljaju potvrdu svima nama da je moguće graditi društvo jednakosti, socijalne inkluzije i solidarnosti – rekao je Eminović.

Ovom prilikom Eminović je zahvalio rukovodstvu Specijalne olimpijade na uručenom priznanju, naglasivši da je sport jedan od važnih segmenata razvoja i afirmisanja naših sugrađana sa posebnim potrebama. 

Svečanosti su prisustvovali nacionalni direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević, generalni direktor Coca Cola HBC Europa Svetoslav Atanadov, odbojkaš Vladimir Vanja Grbić, globalni ambasador Specijalne olimpijade internacional, gradonačelnici Pirota i Zrenjanina i drugi.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °