13 C
Belgrade

Uručene Nagrade “Dimitrije Mitrinović” za 2021. godinu

Fondacija «Ars Longa» uručila je nagradu ,,Dimitrije Mitrinović” za 2021. godinu Žarku Lauševiću i Madame Piano za izuzetan doprinos srpskoj kulturi i očuvanju lepih umetnosti.

Nagrada je uručena u prostorijama Galerija 73, u Požeškoj 83 A u Beogradu. Nagrade su laureatima uručili Zoran Bognar (predsednik Fondacije “Ars Longa”) i Luna Bognar (sekretar Fondacije). Trebalo bi napomenuti da je ovom prilikom uručena i nagrada “Jovan Skerlić” koju je od prošle godine Fondacija “Ars Longa” preuzela od Gradske opštine Topola. Dobitnik nagrade “Jovan Skerlić” za 2021. Godinu je Nemanja Veljović Subrosa za knjigu “Između redova” u izdanju novosadske izdavačke kuće “Solaris”.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice dugogodišnjim i blagonaklonim prijateljima Fondacije “Ars Longa”: Gordani Dimitrijević (direktoru NU Vranje), Snežani Teodoropulos, Đorđu Ćirjaniću (direktoru LUMI PROMET – Beograd), Miodragu Ćirjaniću (direktoru GTR SILVER HOUSE J – Čačak), Tomislavu Cerovcu (direktoru STIM GRADNjA – Beograd), Žiki Ajdačiću (predsedniku Kulturno proscetne zajednice Srbije), Dejanu Jevtiću, Dušanu Nikoliću, Blagici Husli i Igoru Oniču.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °