26.8 C
Belgrade

Uručene nagrade đacima generacije, vukovcima i učenicima sa teritorije GO Grocka

U velikoj sali gradske opštine Grocka, organizovan je tradicionalni prijem, vukovaca, đaka generacije i učenika koji su osvojili zapažene rezultate na gradskim, državnim republičkim i sportskim takmičenjenima sa teritorije opštine Grocka.

Svečanom programu su prisustvovali predsednik gradske opštine Grocka Dragan Pantelić, član Veća zadužen za oblast prosvete, obrazovanja, socijalne zaštite, dečije zaštite i boračko invalidskih prava Aleksandar Rajković, direktori škola, nastavnici, profesori, roditelji  i učenici.

Dobrodošlicu na samom početku prijema poželeli su učenici Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“, koja je za ovu priliku izvela učenica generacije Isidora Petronijević na flauti iz klase nastavnice Tijane Jovev,  Glukovu kompoziciju „Orfej“, uz klavirsku saradnju nastavnika Miloša Adžića.

Zatim se prisutnima obratio predsednik gradske opštine Grocka, Dragan Pantelić koji je ovom prilikom čestitao učenicima izvanredan uspeh koji su postigli tokom školovanja. „Kažu „škola je zlatno vreme za svakog učenika“, a name je drago što smo danas u društvu najboljih i onih koji su svojim radom doprineli da učenici ostvare ovakve rezultate. Ponosni smo što je naša opština godinama u samom vrhu po broju ostvarenih nagrada na gradskim, državnim i republičkim takmičenjenima.“

Predsednik Pantelić zajedno sa članom Veća Aleksandrom Rajkovićem, uručili su  najboljima – đacima generacije  laptopove, plakete, knjige, društvene igre i pohvalnice.

– Đak generacije OŠ „Nikola Tesla“ iz Vinče je Emilija Grujić;
– Đak generacije OŠ „Sveti Sava“ iz Vrčina je Jovana Đorđević;
– Đak generacije OŠ „Miloje Vasić“ iz Kaluđerice je Viktorija Matić;
– Đak generacije OŠ „Ivo Lole Ribar“ iz Begaljice je Ivana Stanković;
– Đak generacije OŠ „Mića Stojković“ iz Umčara je Dušan Jovanović;
– Đak generacije OŠ „Ilija Garašanin“ iz Grocke je Mila Reljić;
– Đak generacije OŠ „Aleksa Šantić“ iz Kaluđerice je Veljko Milanović;
– Đak generacije Osnovna muzička škola „Nevena Popović“ je Isidora Petronijević;
– Đak generacije „Srednje škole Grocka“  je Vuk Radović.

Učenicima, koji su nosioci Vukove diplome, zahvalnicu i prigodan poklon uručio je član Veća zadužen za oblast prosvete, obrazovanja, socijalne zaštite, dečije zaštite i boračko invalidskih prava Aleksandar Rajković, koji je tokom cele školske godine najviše sarađivao sa direktorima, nastavnicima i profesorima ovih škola. Gde je za sam kraj programa svim učenicima poželeo, „mnogo sreće i uspeha u daljem školovanju, odlične rezultate na prijemnim ispitima i testiranjima koji slede kao i upis u željene škole. “

beogradski.rs / GO Grocka

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.4 ° C
26.9 °
24.7 °
36 %
6.2kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °