4 C
Belgrade

Uručene nagrade februarskim šampionima bezgotovinskih transakcija

Februarskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”, saopštili su iz Javnog komunalnog preduzeća „ Gradske pijace”. 

Prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijace „Kalenić” sa ukupno 76, odnosno 48 ostvarenih transakcija. Treća nagrada pripala je zakupcu sa pijace „Đeram”, sa realizovanih 35 transakcija. Četvrto i peto mesto osvojili su zakupci sa pijace „Kalenić” sa 28, odnosno 23 transakcije. 

Od novembra 2021. godine, otkada je krenulo nagradno takmičenje pa do danas, realizovano je oko 7.600 bezgotovinskih transakcija na 42 POS terminala na tri beogradske pijace „Kalenić”, „Đeram” i „Palilula”.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija u poslednja četiri meseca dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje ovakvog vida plaćanja, što je uticalo i na porast interesovanja zakupaca da se priključe ovom projektu, tako da je sada na 51 prodajnom mestu na ove tri pijace moguće bezgotovinski platiti kupljene proizvode. Time je premašen ukupan broj POS terminala predviđen pilot projektom. Na pijaci „Kalenić” od sada kupci imaju mogućnost da domaće proizvode plate karticama na 33 prodajna mesta.

Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje ovakvog vida plaćanja olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac, dok prodavci ističu da im je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije koje sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom, navodi se u saopštenju. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °