21.2 C
Belgrade

Uručene nagrade martovskim šampionima bezgotovinskih transakcija

Martovskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”, saopštili su iz JKP „Gradske pijace”.

Prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijace „Palilula” sa ukupno 456, odnosno 349 ostvarenih transakcija. Preostale tri nagrade pripale su zaupcima sa pijace „Kalenić“, sa realizovanih 240, odnosno 59 i 50 transakcija. 

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 8.700  bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace „Kalenić”, „Đeram” i „Palilula”.

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca” pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace”, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa. 

Svakog meseca  do kraja oktobra ove godine, pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja  osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12. hiljada dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard, navodi se u saopštenju. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.9 ° C
23 °
21.8 °
73 %
2.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
27 °
Пет
28 °