13 C
Belgrade

Uručene nagrade martovskim šampionima bezgotovinskih transakcija

Martovskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”, saopštili su iz JKP „Gradske pijace”.

Prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijace „Palilula” sa ukupno 456, odnosno 349 ostvarenih transakcija. Preostale tri nagrade pripale su zaupcima sa pijace „Kalenić“, sa realizovanih 240, odnosno 59 i 50 transakcija. 

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 8.700  bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace „Kalenić”, „Đeram” i „Palilula”.

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca” pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace”, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa. 

Svakog meseca  do kraja oktobra ove godine, pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja  osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12. hiljada dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard, navodi se u saopštenju. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °