0.4 C
Belgrade

Uskoro prostorije Komunalne milicije u Obrenovcu

U naredne dve nedelje Komunalna milicija u Obrenovcu imaće svoje prostorije koje će se nalaziti u Ulici Vojvode Mišića 192, gde će građani moći da prijave eventualne probleme vezane za komunalni red.

Ivan Divac, v. d. sekretar za poslove Komunalne milicije je rekao da će posao Komunalne milicije u Obrenovcu biti isti kao i u ostatku Beograda u uvođenju komunalnog reda.

– Pre svega pomoć lokalnoj samoupravi za uvođenje komunalnog reda u Obrenovcu. Ono što građane najviše boli je nepropisno parkiranje, divlje deponije, kućni red, radno vreme ugostiteljskih objekata i na svemu tome ćemo raditi. Ono što hoću da naglasim je da ćemo biti produžena ruka inspekcijama i da ćemo imati izuzetnu saradnju sa Policijskom stanicom Obrenovac – naglasio je Divac i dodao da će Komunalna milicija biti značajan faktor u uvođenju komunalnog reda.

– Obrenovac je kao što svi mogu da primete prilično uređena opština, ima dovoljno parking mesta i lokalna samouprava radi na uvođenju reda, a mi ćemo biti samo neko ko će pomoći da se to dovede do nivoa kakav treba da bude u svakoj opštini u Beogradu – naveo je Divac.

– Očekujem za nekih 10 do 15 dana da otvorimo odsek Komunalne milicije u Obrenovcu gde će imati dežurna služba 24 časa koja će raditi i gde će građani moći da iznesu svoje primedbe. Niko ne treba da se plaši Komunalne milicije, jer ono što smo pokazali u centralnim gradskim opštinama u proteklih 3. godine koliko sam ja na čelu Komunalne milicije jeste da pomažemo građanima – rekao je Divac i osvrnuo se na problem nepropisnog parkiranja i prosjačenja.

– Što se tiče parkiranja to je definitivno problem i mi gledamo da upozoravamo građane i radiće se na proširenju parkinga. Što se tiče prosjačenja to je pre svega Zakon o javnom redu i miru i pre svega u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, ali Komunalna milicija već u centralnim gradskim opštinama sarađuje sa centrima za socijalni rad i siguran sam da će saradnja u Obrenovcu biti na istom tom nivou – poručio je Divac.

– Ja uvek ističem da većina trpi teror manjine i mi ćemo sa inspekcijama i PS Obrenovac se potruditi da ne dozvolimo toj manjini da ugrožava sve ostale. Kao što je rekao predsednik opštine divlje deponije odvlače milione dinara iz budžeta opštine zato što imamo neke ljude koji misle da treba da prospu smeće gde god im padne na pamet. Ono što ćemo raditi je i da ćemo biti prisutni u osnovnim školama i da radimo na edukaciji mladih – saopštio je Divac.

On je upozorio da je u nadležnosti Komunalne milicije da izdaje prekršajne prijave fizičkim i pravnim licima

– Što se tiče kazni za parkiranje one idu od 5000 do 25000 za fizička lica, a pravna lica 50000 dinara. Komunalni milicionar kada uoči nepropisno parkirano vozilo ukoliko zatekne vozača na licu mesta izdaje prekršajni nalog, a ukoliko ne zatekne onda to fotografišemo tablet uređajima i šaljemo obaveštenje vlasniku vozila – naglasio je Divac.

– Komunalna milicija će se truditi da što više obilazi teren i da one koje budemo zatekli na licu mesta sankcionišemo. Trebaće nam pomoć Komunalne inspekcije sigurno je da ćemo je imati u vođenju postupka. Mi ćemo sarađivati sa opštinom na razvoju plana da postavimo kamere na nekim lokacijama kako bi identifikovali te koji krše komunalni red. Opština Obrenovac je ogromna opština, manji deo je naseljen, a veći nije i moramo svi zajednički da se čuvamo da tu prirodu očuvamo – zaključio je Divac.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
0.4 ° C
3.7 °
-0.3 °
95 %
0.9kmh
75 %
Уто
3 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
3 °

Servisne vesti