13 C
Belgrade

Usluga „Pomoć u kući“ u Barajevu jedna od najsveobuhvatnijih u Srbiji

Od februara ove godine usluga socijalne zaštite „Pomoć u kući“ na teritoriji GO Barajevo podignuta je na viši nivo. Pored osnovne usluge PUK, i inovacione usluge socio-zdravstvenog mapiranja, GO Barajevo od ove godine korisnicima pruža dodatnu mogućnost korišćenja usluge kućnog majstora. Ovo podrazumeva da korisnici mogu dobiti besplatnu popravku svih sitnijih kvarova u svojim domovima (zamena brava, prekidača, sijaličnih grla, ventila itd.). Nenad Savić, član Veća GO Barajevo, kaže da će opština Barajevo uvođenjem ovakve dodatne aktivnosti kao prilog PUK-u postati jedinstvena u Srbiji:

„Kao što to radimo svake godine i prošle smo osluškivali realne potrebe naših korisnika. Tako smo pre godinu dana sproveli inovacionu uslugu socio-zdravstvenog mapiranja, jer smo znali da korisnicima usled kovid krize nije lako da uvek dođu do lekara, pa je on posećivao njih i svojim savetima im značajno pomogao da poboljšaju svoje životne navike, a samim tim i svoje zdravlje. Ove godine smo program dodatno obogatili i uveli novu vrstu usluge kućnog majstora, jer smo uvideli da je baš za te sitnije popravke kućnog tipa veoma teško naći majstora. Barajevo će postati prva opština u Srbiji koja sprovodi ovako sveobuhvatan program, što pokazuje da i relativno male opštine, sa ne baš prevelikim budžetom, poput Barajeva, mogu sprovođenjem korisnih i inovativnih ideja da posluže kao primer mnogo većim i bogatijim opštinama i gradovima u Srbiji. Ovo je zapravo konkretna implementacija često ponavljane sintagme da je opština servis građana“, zaključio je Savić.

Predsednik opštine Slobodan Adamović naglasio je da opština Barajevo veliku pažnju posvećuje starim i iznemoglim licima i da se svake godine trudimo da nađemo nove načine pomoću kojih ćemo unaprediti njihov položaj. Uslugu „Pomoć u kući“ tokom 2022. godine koristiće do 70 korisnika sa teritorije GO Barajevo i nju će, kao i svake godine, u potpunosti finansirati GO Barajevo i korisnici neće imati nikakvih novčanih obaveza.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °