26.4 C
Belgrade

Uspešna realizacija projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ na Paliluli

Vrtić „Zvončica“ na Karaburmi, koji je učesnik projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, posetili su 22. juna predstavnici Svetske banke, uz čiju podršku se projekat realizuje protekle dve i po godine, kao i predstavnici Gradske opštine Palilula i Odeljenja Palilula Gradskog centra za socijalni rad, partneri u projektu.

Na sastanku su predstavljeni rezultati sprovedenih aktivnosti u okviru projekta čiji je nosilac PU „Boško Buha“, a koji se realizuje kroz program „Rastilište“ koji podrazumeva boravak dece od jedne do šest i po godina u vrtićima „Zvončica“ na Karaburmi i „Proleće“ u Jabučkom ritu i organizovanje različitih sadržaja i radionica.

Cilj projekta je povećan obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, umrežavanje institucija lokalne zajednice, kao i osnaživanje i jačanje roditeljskih kompetencija. Akcenat je na osetljivim kategorijama.

Dosadašnjim aktivnostima obuhvaćeno je preko 600 dece iz ugroženih naselja opštine Palilula, više od 50 porodica kroz više od 40 radionica. Organizovano je 15 izleta i poseta destinacijama lokalne zajednice i podeljeno preko 300 paketa sa osnovnim sredstvima za higijenu.

Zahvaljujući postignutim rezultatima projekat je produžen još 15 meseci.

Događaju su prisustvovali pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Milan Pašić, članica Veća opštine Palilula Elena Bilić i rukovodilac Odeljenja Palilula Gradskog centra za socijalni rad Stanko Gujaničić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °