6.8 C
Belgrade

Uspostavljaju se linije 87A „Čukarička padina – Banovo brdo – Čukarička padina” i 64 „Zvezdara – Šumice”

Iz Sekretarijata za javni prevoz su saopštili da se od 1. aprila uspostavlja nova kružna minibus linija 87A na relaciji od terminusa „Čukarička padina” preko Banovog brda.

Sekretarijatu za javni prevoz su se obratili stanovnici opštine Čukarica sa zahtevom da se uvede nova linija javnog prevoza koja bi povezivala stanovnike naselja Banovo brdo preko Kirovljeve ulice sa sadržajima duž Požeške ulice, do završetka radova na rekonstrukciji nadvožnjaka u produžetku Kirovljeve, kada će ponovo biti vraćene na svoje redovne trase linije 23, 37, 51, 52, 53, 58, 85 i 88. 

Trasa nove linije 87A je: Čukarička padina – Obalskih radnika – Strugarska – Radnička – Svetolika Lazarevića Laze – Savska magistrala – Radnička – petlja „Radnička” – Radnička – Kirovljeva – Požeška – Endija Vorhola – Radnička – Strugarska – Čukarička padina. 

Na liniji će raditi jedno vozilo tipa minibus, sa vremenom obrta od 40 minuta.

Počev od petka, 1. aprila, uspostavlja se nova linija 64 na relaciji od terminusa „Zvezdara” do terminusa „Šumice”.

Sekretarijatu za javni prevoz su se obratili stanovnici opštine Zvezdara sa zahtevom da se uspostavi nova linija javnog prevoza koja bi saobraćala ulicama kojim do sada nisu išla vozila javnog prevoza, a u cilju bolje opsluženosti javnim prevozom i veze stanovnika ovih naselja sa sadržajima na teritoriji opštine i samog grada. 

U skladu sa navedenim, Sekretarijat za javni prevoz je odredio elemente i trasu nove linije 64 („Zvezdara – Zeleno brdo – Šumice”) na kojoj će saobraćati minibus vozila počev od 1. aprila.

Trasa nove linije 64 je: Zvezdara – Čingrijina – Dimitrija Tucovića – Batutova – Milana Rakića – Mite Ružića – Budmanijeva, u suprotnom smeru Mlavska – Koste Trifkovića – Ruže Jovanović – Steve Vargaša i u suprotnom smeru Zeleno brdo – Bajdina – Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička – Mihaila Todorovića – Vladimira Tomanovića – Vojislava Ilića – Ustanička – Šumice.

Na delu trase na kojem do sada nisu saobraćala vozila javnog prevoza uspostavljaju se stajališta: 

– OŠ „Veljko Dugošević”, Studentski dom „Rifat Burdžević” i „Deskaševa” u Ulici Milana Rakića; 
– „Budmanijeva” i „Koste Trifkovića” u Budmanijevoj ulici; 
– „Ilindenska” i „Lošinjska donja” u Ulici Ruže Jovanović; 
– „Zabrđanska” – u Bajdinoj ulici; 
– „Mirka Sandića” u Ustaničkoj ulici; 
– „Mihaila Todorovića” u Ulici Mihaila Todorovića i 
– OŠ „Stevan Sinđelić u Ulici Vladimira Tomanovića.

Na liniji će raditi dva vozila tipa minibus u intervalu od 40 minuta, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °