4 C
Belgrade

Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2022. godinu

Lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Beograda za 2022. godinu usvojen je danas u Skupštini Grada Beograda. U toku prošle godine novozaposleno je 35.000 građana, istakao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević. 

– Mnogo je pozitivnih stvari urađeno u prethodnom periodu. Stopa nezaposlenih je najmanja u poslednjih nekoliko godina, prosečna plata je preko 700 evra, dok je u Naučnotehnološkom parku zarada veća od 200.000 dinara. U glavnom gradu se ubrzano razvijaju uslužne delatnosti, kao i IT sektor – kazao je Petronijević. 

On je istakao da je Grad Beograd u direktnoj komunikaciji sa više od 60 kompanija koje su svoje poslovanje vratile u glavni grad Srbije. 

– Fokus će nam biti na komunikaciji sa tim mladim ljudima i u narednom periodu. Želimo još više razvojnih i velikih kompanija u našem gradu. Takođe, kroz radionice „Znanjem do cilja” stvaraćemo takve uslove da se mladi ljudi vraćaju i zapošljavaju u Beogradu, ali i za sve druge koji hoće da rade – rekao je Petronijević. 

Istakao je da je zapošljavanje osoba sa invaliditetom i dalje prioritet. 

– Nekoliko hiljada osoba sa invaliditetom se zaposlilo kroz programe Grada Beograda. Napravili smo dobre uslove i uspešno sarađujemo sa Udruženjem osoba sa invaliditetom grada Beograda – zaključio je Petronijević. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °