19.6 C
Belgrade

Uvedena dežurstva ustanova socijalne zaštite zbog hladnog talasa

Sekretarijat za socijalnu zaštitu dao je nalog svim ustanovama socijalne zaštite da uvedu dežurstva 24 časa i organizuju hitna zbrinjavanja ugroženih građana usled hladnog talasa, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

U svim odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad obezbeđeno je dežurstvo stručnih radnika koji su u pripravnosti 24 sata za potrebe neodložnih intervencija.

Stručne službe centra pojačale su rad na terenu u cilju preduzimanja mera iz oblasti socijalne zaštite, kao što su zbrinjavanje dece i odraslih u prihvatilištu za lica koja se zateknu u stanju socijalne potrebe. 

Svakodnevno se obilaze mesta za koja postoji pretpostavka da se mogu zateći beskućnici. Ovim putem pozivaju se građani da, ukoliko primete ova lica, o tome obaveste policiju, komunalnu miliciju ili centar za socijalni rad. 

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je istakla da je u cilju zaštite interesa korisnika pojačana redovna saradnja sa PU za Grad Beograd, Komunalnom milicijom, zdravstvenim organizacijama, Gerontološkim centrom, Crvenim krstom, Prihvatilištem za odrasla i stara lica, Prihvatilištem za decu Beograda, Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine. 

– Svako lice koje se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto, biće mu obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega. Grad Beograd je spreman za predstojeći hladan talas i nikog nećemo ostaviti na ulici. Svi zajedno moramo da pomognemo onima kojima je naša podrška najpotrebnija – zaključila je sekretarka Nataša Stanisavljević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °