19.4 C
Belgrade

Uz pomoć Grada Beograda renovira se kompletna infrastruktura Centra dečjih letovališta

Ivan Jegorović, direktor Centra dečjih letovališta grada Beograda, Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac i Aleksa Ivošević, član Veća opštine Obrenovac danas su posetili mališane, koji su na zimovanju u kompleksu Centra dečjih letovališta „Mitrovac“ na Tari. Tom prilikom najavljeni su novi projekti i kompletan redizajn svih objekata Centra.

Jegorović se prilikom posete, u izjavi za medije, zahvalio gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću i gradskom menadžeru Miroslavu Čučkoviću za podršku u realizaciji novih projekata.

„Zbog pomoći i podrške koje ne izostaju od rukovodstva Grada Beograda, Aleksandra Šapića i Miroslava Čučkovića, naš zajednički zadatak je da renoviramo kompletnu infrastrukturu na svim objektima. Opremićemo svih šest odmarališta novim krevetima, dušecima, ormarićima, a cilj je da se naši najmlađi osećaju prijatno i bezbedno tokom boravka“ – izjavio je direktor Centra dečijih letovališta i oporavilišta.

Ivan Jegorović, direktor Centra dečjih letovališta grada Beograda

Jegorović se potom osvrnuo na poduhvate koji su započeti u ovoj godini, kao i na novi, obogaćeni sadržaj Centra koji vodi naš čuveni pisac za decu Tode Nikoletić.

„Ove godine počeli smo sa sređivanjem svih objekata, koji posluju u sklopu Centra dečjih letovališta. U toku je isporuka novih kreveta i dušeka za sve objekte. Kreveti su specijalno dizajnirani i napravljeni za naše najmlađe. Unikatni su i biće isti u svim našim objektima. Takođe, radimo redizajn kompletnih objekata. Danas smo u „Mitrovcu“ na Tari i ovde smo počeli od renoviranja restorana „Kačara“. Trenutno se saniraju podovi u nekoliko paviljona. Obogatili smo sadržaje za naše najmlađe. Naime, imamo svakodnevno programe zabavnog i interaktivnog karaktera, koje vodi čuveni Tode Nikoletić“ – istakao je Jegorović.

CDL „Mitrovac“ na Tari, foto: beogradski.rs

Miloš Stanojević, predsednik opštine Obrenovac osvrnuo se i na projekat „Eko kampova“ koji traje već više od deset godina, a najmlađim učenicima sa teritorije Obrenovca pruža besplatno letovanje i zimovanje.

„Projekat koji traje deset godina, nastvljamo da realizujemo i u narednom periodu. Treća grupa učenika od prvog do četvrtog razreda osnovih škola sa teritorije opštine Obrenovac, dolazi 13. februara i njih 820, zahvaljujući projektu „Eko kampovi“, boraviće potpuno besplatno na zimovanju u objektima Centra dečjih letovališta“ – zaključio je Stanojević.

Podsetimo, 2012. godine, Miroslav Čučković, tadašnji predsednik opštine Obrenovac i njegov tim ustanovili su i počeli da sprovode program, koji je i danas jedinstven u Srbiji. Svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, odlaze besplatno na zimovanje i letovanje na najlepše srpske planine u objektima Centra dečjih letovališta grada Beograda, a to su Tara, Bukulja, Divčibare, Avala, Goč i Rudnik.

Trenutno u objektu „Mitrovac“ na Tari, koji je otvoren davne 1979. godine, boravi oko 500 mališana.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.5 ° C
23.7 °
21.4 °
65 %
5.1kmh
0 %
Чет
24 °
Пет
25 °
Суб
27 °
Нед
23 °
Пон
21 °