-2.2 C
Belgrade

Vatrogasci i dalje dežuraju kod nekadašnjeg objekta ”Jugodrva”

Vatrogasci i dalje dežuraju kod objekta nekadašnjeg ”Jugodrva”, gde je u četvrtak, 2. decembra došlo do velikog požara. Saobraćaj se u ovom delu Ulice Miloša Obrenovića odvija nesmetano.

Načelnik uprave Gradske opštine Obrenovac Milorad Kosanović je rekao da pripadnici vatrogasne jedinice i dalje dežuraju kod nekadašnjeg objekta ”Jugodrva”, na kojoj se 2. decembra dogodio požar sa namerom da potpuno obezbede lokaciju.

– U toku jučerašnjeg dana uspeli su da skinu dobar deo krovne konstrukcije od bakra koja je pravila veliki problem, obzirom da je pritisla dobar deo ploče sprata. Zbog toga ni u toku jučerašnjeg dana, a ne verujem da će i danas uspeti uviđajne ekipe da izađu na teren jer lokacija nije bezbedna – izjavio je Kosanović.

– U komunikaciji sa nadležnim zamenikom javnog tužioca i predstavnicima ministarstva unutrašnjih poslova došlo se do zaključka da će sam objekat morati da se sruši, obzirom da je njegova konstrukcija od drveta i da je takav nemoguć za rekonstrukciju – poručio je Kosanović i osvrnuo se na probleme sa električnom energijom i grejanjem, koje su imali stanovnici tog dela grada.

– U petak u 17 časova je normalizovano snabdevanje električnom energijom i grejanjem, isključen je samo onaj deo koji se nalazi uz sam objekat ”Jugodrva”. Nakon što se normalizovala situacija sa snabdevanjem strujom i grejanjem vratili su se i stanari koji su morali da se evakuišu – saopštio je Kosanović.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti