6.2 C
Belgrade

Veče borilačkih sportova u Jakovu

Fiskulturna sala u Osnovnoj školi “Vožd Karađorđe” u Jakovu bila je mala da primi sve koji su želeli da prisustvuju smotri borilačkih veština. Zahvaljujući Gradskoj opštini Surčin i sportskim klubovima sa teritorije opštine, mladi sportisti mogli su da demonstriraju šta su naučili u prethodnom periodu. Ovo je veče borilačkih sportova i zajedno nastupaju karate, džudo , realni aikido, rvanje, kik-boks, prikazuju svoje demonstracije i šta se vežba, navodi Siniša Barac iz KK “Surčin”, i ističe da su organizatori svi zajedno uz pomoć opštine Surčin.

U opštini Surčin već godinama uspešno radi i vežba veliki broj klubova borilačkih veština i njihovi takmičari često osvajaju medalje i pehare na takmičenjima. Trenere ovih klubova posebno raduje činjenica da se veliki broj dece opredeljuje za ove sportove, gde uče da poštuju protivnika, postaju disciplinovani, uče se samokontroli i odbrani. Takođe , borilačke veštine se zasnivaju i na koordinaciji pokreta. Smotra borilačkih veština organizuje se po 6. put i mogla bi da preraste u tradiciju, a jednog dana mladim sportistima trebalo bi da se priključe i deca iz drugih opština, kako bi se zajedno družili, vežbali i takmičili. Manifestaciju su uveličale i balerine „Art centra“ iz Surčina.

Sve prisutne na ovoj smotri pozdravio je predsednik Gradske opštine Surčin Stevan Šuša i istakao da će se opština potruditi da napravi adekvatan prostor u kom će deca moći da treniraju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °