-2.2 C
Belgrade

Veče posvećeno Nebojši Glogovcu na posednjoj ovogodišnjoj tribini „Beograd za početnike“

Aleksandar Đuričić, autor knjige „Glogi“ posvećene životu i radu čuvenog Nebojše Glogovca, bio je gost poslednje tribine “Beograd za početnike” u ovoj godini.

Brojna publika imala je priliku da čuje šta su o najvoljenijem srpskom glumcu ispričali novinaru i piscu Aleksandru Đuričiću Glogovčevi prijatelji i kolege: Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Vida Ognjenović, Nikola Pejaković, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski, ali i žene s kojima se voleo, kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se saplitao o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron. S kojeg nikada nije sišao.

Svedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz života velikana: kako je kao momak radio u prodavnici muzičkih uređaja, šta mu se sve dešavalo dok je stopirao od Pančeva do Beograda, zašto mu se na prijemnom ispitu na Akademiji dramskih umetnosti tresla noga i kako su sve velike uloge i najveći reditelji posle toga tražili i jurili baš njega.

Govorilo se o svedočenjima mladih glumaca koji su ga doživljavali kao ćaleta i bardova jugoslovenske scene koji nikada ne mogu da zaborave trenutke provedene sa njim, i na sceni i u kafani. Sudar generacija, koje je samo Glogi umeo da objedini.

Urednica i voditeljka tribine bila je, kao i uvek, Smiljana Popov, novinarka, autorka naučno-popularnog serijala “Beograd za početnike”, prve tv emisije u Srbiji koja je „ušla“ u prosvetni sistem.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti