25.5 C
Belgrade

Veliki uspeh Aleksandra Pejovića na takmičenju u Australiji

Naš Zvezdarac, učenik Aleksandar Pejović, pored odličnog rezultata na najvećem svetskom takmičenju, „Svetskom trofeju za harmoniku“, ostvario je još jedan veliki uspeh zauzevši drugo mesto na takmičenju u Australiji, (Australian International Accordion Championships and Festival) u kategoriji međunarodnih koncertnih umetnika juniora.

Takmičenje je, zbog pandemije korona virusa, održano u online formatu. Aleksandar Pejović je trenutno u četvrtom razredu srednje Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu, odsek harmonika, u klasi profesora Aleksandra Popovića. Osnovnu muzičku školu „Vladimir Đorđević“ na Zvezdari završio je 2018. godine kao đak generacije, takođe, u klasi profesora Aleksandra Popovića. Za devet godina muzičkog obrazovanja i zajedničkog rada sa profesorom Popovićem, Aleksandar je postigao izuzetne rezultate.

Pored mnogobrojnih koncerata u najpoznatijim koncertnim salama Beograda i Srbije, Aleksandar je učestvovao i na više od 50 domaćih i međunarodnih takmičenja za harmoniku i na većini takmičenja proglašen je pobednikom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
23.9 ° C
24.8 °
22.1 °
65 %
2.6kmh
40 %
Суб
24 °
Нед
23 °
Пон
17 °
Уто
22 °
Сре
17 °