4.4 C
Belgrade

Veliki uspeh Aleksandra Pejovića na takmičenju u Australiji

Naš Zvezdarac, učenik Aleksandar Pejović, pored odličnog rezultata na najvećem svetskom takmičenju, „Svetskom trofeju za harmoniku“, ostvario je još jedan veliki uspeh zauzevši drugo mesto na takmičenju u Australiji, (Australian International Accordion Championships and Festival) u kategoriji međunarodnih koncertnih umetnika juniora.

Takmičenje je, zbog pandemije korona virusa, održano u online formatu. Aleksandar Pejović je trenutno u četvrtom razredu srednje Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu, odsek harmonika, u klasi profesora Aleksandra Popovića. Osnovnu muzičku školu „Vladimir Đorđević“ na Zvezdari završio je 2018. godine kao đak generacije, takođe, u klasi profesora Aleksandra Popovića. Za devet godina muzičkog obrazovanja i zajedničkog rada sa profesorom Popovićem, Aleksandar je postigao izuzetne rezultate.

Pored mnogobrojnih koncerata u najpoznatijim koncertnim salama Beograda i Srbije, Aleksandar je učestvovao i na više od 50 domaćih i međunarodnih takmičenja za harmoniku i na većini takmičenja proglašen je pobednikom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °