-4.3 C
Belgrade

Vesić: Badnjak u Stari dvor unosimo prvi put od Drugog svetskog rata

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić uneo je danas sa saradnicima badnjak u zgradu Starog dvora i čestitao građanima Badnji dan i predstojeći Božić. 

Vesić je istakao da se badnjak u Stari dvor unosi prvi put od Drugog svetskog rata. 

– Prisustvujemo istorijskom činu jer posle 80 godina unosimo badnjak u Skupštinu grada. Današnji čin je dokaz da se grad i država vraćaju tradiciji, naravno koračajući u budućnost – naveo je zamenik gradonačelnika. 

On je podsetio da je Božić je najradosniji hrišćanski praznik – dan koji približava Boga čoveku i dan koji slavi ljubav, toleranciju i mir. 

– Srećan sam jer smo uspeli da pronađemo meru, poštujući veru i tradiciju, a istovremeno da se kao grad ubrzano razvijamo. Slaveći Božić, mi poštujemo praznike i svih drugih građanki i građana Beograda koji su druge veroispovesti. Kao što oni sa nama slave naš praznik, mi sa njima slavimo i njihove praznike. Tako Beograd ujedinjen u svojim različitostima poštuje svoju tradiciju i ubrzano se razvija – naveo je Vesić. 

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski urbanista Marko Stojčić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, te članovi Gradskog veća, gradski sekretari i predstavnici javnih preduzeća. Unošenju badnjaka je prisustvovalo i sveštenstvo Vaznesenjske crkve. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
-4.3 ° C
-3.7 °
-5.3 °
83 %
3.1kmh
20 %
Сре
1 °
Чет
2 °
Пет
2 °
Суб
4 °
Нед
2 °