22.1 C
Belgrade

Vesić: Beograd spreman za organizaciju Fajnal fora Evrolige

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u Starom dvoru sastanku Počasnog odbora Evrolige. 

Vesić je rekao da je na današnjem sastanku konstatovano da je završni turnir Evrolige ne samo veliki sportski događaj već i velika promocija za srpski sport i turizam.

– Završni turnir je prilika da pokažemo da smo jedno od retkih mesta u Evropi gde mogu da dođu svi sportisti, da umemo dobro da organizujemo velika sportska takmičenja. Svako veliko sportsko takmičenje znači promociju sporta, turizma i pomaže da se dalje ulaže u sportske objekte. Sve je spremno za organizaciju ovog takmičenja i siguran sam da je ovo dobra prilika da lobiramo za naš sport i našu košarku, jer naš cilj jeste da Beograd ima dva učesnika u Evroligi. Na ovaj način želimo da pokažemo da imamo kapacitete da organizujemo najveća takmičenja, kako organizacionim sposobnostima tako i našom sportskom tradicijom – rekao je Vesić.

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, poručio je da je organizovanje ovakve vrste takmičenja dokaz da je Srbija sportska zemlja, visokopoštovana kako u Evropi tako i u svetu. Prema njegovim rečima, velika je stvar što je Beograd dobio mogućnost da drugi put organizuje Fajnal for u konkurenciji sa najvećim svetskim gradovima, kao i to da će ukazano poverenje uspeti da opravda.

Željko Obradović, trener Partizana, podsetio je na veliko gostoprimstvo Beograda na završnom turniru Evrolige 2018. godine i izrazio uverenje da će ovog puta biti isto.  

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.4 ° C
23.7 °
21.2 °
64 %
6.2kmh
0 %
Чет
21 °
Пет
27 °
Суб
25 °
Нед
20 °
Пон
21 °