2.5 C
Belgrade

Vesić čestitao Prvi maj – Praznik rada

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je Beograđankama i Beograđanima Prvi maj, međunarodni praznik rada.

–U ime grada Beograda svim Beograđankama i Beograđanima čestitam Prvi maj, međunarodni praznik rada. Prvi maj je dan kada iskazujemo solidarnost sa radnicima, obeležavamo sećanje na dostignuća radničkog pokreta i izražavamo poštovanje prema žrtvama koje su pripadnici radničkog pokreta podneli kako bi se izborili za veća radna prava. Prvi maj ne znači samo sećanje na krvave čikaške demonstracije, koje su se dogodile pre 136 godina, kada su se radnici prvi put organizovali u borbi za svoja prava–rekao je Vesić.

On je naglasio da se Prvog maja sećamo šta je učinjeno a šta još nije učinjeno kako bi svi koji rade za svoj rad dobili poštenu naknadu i kako bi se njihova prava poštovala. 

–Danas, kada slavimo Prvi maj u senci nove ekonomske i politike nestabilnosti u svetu kao i surovog rata koji se vodi na na našem kontinentu najvažnije da sačuvamo radna mesta i životni standard naših ljudi i sve što smo postigli prethodnih godina. Politika predsednika Aleksandra Vučića koja znači zašitu srpskih interesa u sukovima velikih i moćnih znači upravo je to – nastavak investicija u našu zemlju, nova radna mesta, veće plate i penzije i bolji životni standard. Slavimo Prvi maj i budimo ujedinjeni kako bi Srbija u vremenima koja dolaze sačuvala mir, stabilnost kao privredni rast. Srećan Prvi maj – poručio je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °