6.8 C
Belgrade

Vesić čestitao svim sugrađanima katoličke veroispovesti najveći hrišćanski praznik Uskrs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić čestitao je svim sugrađanima katoličke veroispovesti najveći hrišćanski praznik Uskrs.

– Beogradski nadbiskup i metropolit gospodin Stanislav Hočevar u svojoj uskršnjoj poslanici lepo je definisao da tamo gde vlada zajedništvo, tamo cveta i nada i da ta nada donosi nove mogućnosti. Beograd kao multikonfesionalni grad najbolje svedoči o tom hrišćanskom zajedništvu – naveo je Vesić u čestitki.

On je dodao da su svedočanstva hrišćanskog zajedništva brojna širom Beograda, od kojih je najznačajnije svakako Hram Svetog Save na Vračaru, podsećajući da, iako je hram simbol srpskog pravoslavlja, njegov idejni tvorac je dubrovački rimokatolik Matija Ban, član Srpske kraljevske akademije, te da po Matiji deo Beograda nosi naziv Banovo brdo.

– U ovim vremenima velikih izazova i iskušenja, potrebno je očuvati zajedništvo koje imamo ali i poverenje i međusobno razumevanje, kako bismo nastavili da gradimo i unapređujemo naš grad i našu Srbiju. Svim našim građankama i građanima katoličke veroispovesti želim dobro zdravlje, radost i blagostanje, Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse – navodi se u čestitki.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °