32.1 C
Belgrade

Vesić: Danas se zatvara punkt na Beogradskom sajmu

Grad Beograd i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije danas zatvaraju punk za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi. 

– Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu radio je skoro 15 meseci pošto je otvoren 19. januara 2021. godine. To je bio najveći punkt u Srbiji jer ovde dato 568.615 doza vakcina – rekao je Vesić.

On je precizirao da je broj prvih vakcinacija 242.047 doza, broj revakcinacija iznosio je 225.887 doza, a broj trećih, buster doza, bio je 99.352. 

Na ovom punktu radilo je više stotina lekara i medicinskih sestara, koje je koordinirao direktor Doma zdravlja „Savski venac” dr Zoran Bekić. 

– Svima njima Beograđanke i Beograđani duguju veliku zahvalnost za posao koji su uradili na zaštiti zdravlja svih nas – rekao je Vesić. 

Dodao je da veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima na Beogradskom sajmu, kao i stotinama volonera koji su radili dan i noć. 

– Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu omogućio nam je da sprovedemo masovnu vakcinaciju u kritičnim trenucima kada je trebalo da zaštitimo zdravlje naših građana. Bez ovog punkta masovna vakcinacija u Srbiji nije bila moguća. Zato njegovo zatvaranje ima više nego simboličan značaj – rekao je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
32.5 ° C
35.9 °
30.1 °
32 %
2.1kmh
0 %
Пон
34 °
Уто
35 °
Сре
36 °
Чет
37 °
Пет
39 °