16.6 C
Belgrade

Vesić: Dve porodice iz Surčina za mesec dana dobijaju krov nad glavom

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas početku radova na izgradnji temelja za montažnu kuću u Boljevcima namenjenu porodici Jelić. Sredstva su obezbeđena od donatora putem Fondacije za decu i mlade Beograda „Gnezdo”.

Vesić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je ispunjeno jedno od obećanja koje je dato kada je njegova pokretna kancelarija bila u Surčinu, a to je da se pomogne dvema porodicama koje zaista teško žive. 

–   U pitanju su porodice Jelić sa devetoro i Bulović sa četvoro dece kojima je bila neophodna pomoć. Oni su je do sada dobijali od crkve i opštine, ali smo sada konačno našli način kako da rešimo njihov najveći problem, da dobiju krov nad glavom. Za to se potrudila naša Fondacija za decu i mlade Beograda „Gnezdo” u čiji rad je uključen veliki broj javnih ličnosti. Oni su uspeli da obezbede donatore koji će ovde za porodicu Jelić postaviti montažnu kuću od 130 kvadrata. Opština Surčin radi temelje i sada smo u situaciji da zajednički u narednih nekoliko nedelja rešimo problem ove porodice. Već se radi i kuća za porodicu Bulović tako da ćemo u narednih mesec dana rešiti krov nad glavom za dve porodice – rekao je Vesić.

On je dodao da to i jeste suština lokalne politike da ljudi koji su na javnim funkcijama zajedno sa ljudima koji imaju kompanije pružaju pomoć svima kojima je pomoć neophodna jer, kako je rekao, kao društvo treba da pomažemo jedni druge.

Članica Gradskog veća i direktorka Fondacije za decu i mlade „Gnezdo” Tanja Popović naglasila je da će zajedničkim angažovanjem biti gotove kuće porodica Jelić i Bulović.

– Porodica Jelić ima devetoro dece i njihova kuća će imati 130 kvadrata, dok će kuća porodice Bulović koja ima četvoro dece imati 90 kvadrata. Danas je veliki dan i za Grad i za Fondaciju „Gnezdo” jer smo pomogli ovim porodicama koje su do sada zaista teško živele – rekla je Popovićeva koja je zahvalila Goranu Vesiću čija je inicijativa bila da se osnuje ova fondacija.

Ona je podsetila da je fondacija pre dve nedelje potpisala ugovor za još pet kuća za srpsko stanovništvo u Majskim poljanama sa porodicama i kompanijama koje su pomogle i te kuće će biti gotove za nekih tri meseca. 

Član Upravnog odbora Fondacije za decu i mlade „Gnezdo” Nikola Rokvić rekao je da je divno videti porodicu sa toliko dece i izrazio zadovoljstvo što je deo Fondacije koja će pomoći da ova deca imaju bezbrižniju budućnost.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je naglasio da bi za mesec dana trebalo da se steknu uslovi da se usele,  s obzirom da se radi o montažnoj kući.

–Opština Surčin radi temelje i betonske radove. Porodica Jelić već dugo živi na teritoriji naše opštine i znam da se Nikolina lavovski borila za svoju decu – rekao je Šuša.

Samohrana majka Nikolina Jelić je rekla da je veoma srećna i uzbuđena zbog početka radova. 

– Želela bih da zahvalim zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i Fondaciji za decu i mlade „Gnezdo”, ali i opštini Surčin. Sve sobe su unapred „podeljene” budući da su se deca dogovorila ko će se gde smestiti – rekla je Nikolina Jelić. 

Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća Miloš Dangubić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °