4 C
Belgrade

Vesić: Glasamo da Srbija postane zrelo i demokratsko društvo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić glasao je jutros na biračkom mestu broj pet u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Nakon glasanja, Vesić je rekao da je današnji referendum za promenu Ustava Srbije značajan za napredak Srbije ka EU, ali i za dalju demokratizaciju naše zemlje.

– Glasanje „za”, to jest za potvrđivanje promena Ustava zemlje znači da ćemo dobiti nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo. Tako ćemo izbeći svaki politički uticaj na izbor sudija i tužilaca. To je važno za demokratiju i na ovaj način Srbija se približava onim demokratskim zemljama kojima težimo a pokazujemo i da smo demokratsko društvo koje je zrelo za takve promene – izjavio je Vesić za Tanjug.

Goran Vesic glasa referendum III Beogradska gimnazija Beograd 1601 2022 photo Predrag Mitic

On je dodao da glasanjem „za” sprečavamo da se ikada više dogode stvari koje su se dešavale u prošlosti, kada je skoro 900 sudija i 200 tužilaca otpušteno preko noći.

– Mi smo zrelo društvo koje treba da ima nezavisne institucije i zato je današnji referendum posebno značajan za sudbinu Srbije. Verujem da će građani Srbije glasati za ustavne promene na referendumu i potvrditi da Srbija napreduje ka EU i da nastavlja da se razvija i da postaje zrelo, demokratsko društvo – poručio je Vesić.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °