12.4 C
Belgrade

Vesić: Grad Beograd nastavlja kupovinu tablet-uređaja za đake

Danas je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, gostujući na televiziji Hepi govorio o tabletima za đake koje obezbeđuje Grad Beograd, kao i o besplatnim udžbenicima.

Vesić je najavio da se nastavlja kupovina  tableta za đake i podsetio je da su prošle godine tablete dobijali đaci od trećeg do šestog razreda.  Pored tableta, svaki od đaka je dobio i šifru za digitalne udžbenike. Dok je za učitelje i učiteljice kupljeno sedam hiljada lap topova.

– Tablet je kupljen za svako dete, bez obzira da li roditelji tog deteta imaju ili nemaju mogućnosti za to. Pored tableta omogućena im je i internet kartica kako bi nesmetano koristili digitalne udžbenike – rekao je Vesić.

On je istakao da je država obezbedila i komplet osnovnih udžbenika za đake prvog i drugog razreda. U kompletu su matematika, srpski jezik, svet oko nas i izabrani strani jezik.

– Za razliku od prošle godine kada su se roditelji prijavljivali preko Fondacije Grada Beograda,mi smo ove godine sklopili ugovor sa Ministarstvom prosvete, tako da roditelji neće morato više da se prijavljiju već će udžbenici čekati đake u školama – istakao je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °