-4.3 C
Belgrade

Vesić: Grad Beograd nikada više novca nije ulagao u školski sport

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević i predsednik Beogradske asocijacije za školski sport Željko Tanasković uručili su odličja najboljim učesnicima Male olimpijade.

Vesić je istakao u Hali sportova na Novom Beogradu da su danas proglašeni najbolji učenici prvih i drugih razreda beogradskih osnovnih škola.

– Draga deco, hvala vam što ste učestvovali na našoj Maloj olimpijadi. Želim vam da jednog dana postanete istinski olimpijski šampioni i slušate himnu Republike Srbije na pobedničkom postolju – poručio je učesnicima zamenik gradonačelnika.

Na Maloj olimpijadi, u organizaciji Beogradske asocijacije za školski sport, učestvovalo je 7.000 dece, dok će najbolji predstavljati grad Beograd na republičkim takmičenjima, najavio je Vesić.

– Važno je ulagati u školski i rekreativni sport jer su to naši budući šampioni. Bez ulaganja u ovu decu, nećemo imati olimpijske prvake ili jednog Vasilija Micića. Zato sam danas srećan, jer Grad Beograd nikada više novca nije ulagao u školski sport – kazao je Vesić.

Najavio je nastavak daljih ulaganja i podsetio da u besplatnim školama sporta u Beogradu učestvuje skoro 70.000 dece.

Prve nagrade za najbolje razrede u mešovitoj kategoriji uzeli su, između ostalih, učenici Osnovne škole „Mihajlo Petrović Alas” sa Starog grada, OŠ „Danilo Kiš” i OŠ „Lazar Savatić” iz Zemuna.

Prethodno je Vesić uručio odličja i za učenice Gimnazije „Patrijarh Pavle” iz Rakovice, koje su na školskom evropskom takmičenju u Normandiji osvojile treće mesto u basketu „tri na tri”.

Pokrovitelj manifestacije „Mala olimpijada” su Grad Beograd i gradski Sekretarijat za sport i omladinu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
-4.3 ° C
-3.7 °
-5.3 °
83 %
3.1kmh
20 %
Сре
1 °
Чет
2 °
Пет
2 °
Суб
4 °
Нед
2 °