19.6 C
Belgrade

Vesić: Grad Beograd obezbedio donaciju za izgradnju pet kuća na Baniji

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u Starom dvoru potpisivanju ugovora Fondacije za decu i mlade Beograda i više donatora o izgradnji pet kuća u mestu Glina koje su porušene razornim zemljotresom. 

Ugovore o donaciji potpisala je direktorka fondacija Tanja Popović i predstavnici više kompanija koje su donirale sredstva za izgradnju kuća.

Događaju je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić.

Vesić je rekao da je danas veliki dan za pojedine stanovnike Gline jer će dobiti nove kuće, ali i za donatore i Grad Beograd. Veliki dan je zato što smo pokazali da možemo da budemo solidarni, što je i smisao ljudskog života, istakao je Vesić i podsetio da se posle razornog zemljotresa Grad Beograd odazvao pozivu tadašnjeg mitropolita, a današnjeg patrijarha Porfirija, da se pomogne našem nastradalom narodu na području Banije i Korduna. 

Istakao je da se Grad Beograd odmah odazvao pozivu i donirao kontejnere za privremeno stanovanje. 

– Nažalost, ti kontejneri su trebali da budu privremeno rešenje, ali i dan-danas ljudi žive u tim uslovima. Zbog toga smo odlučili da preko naše gradske fondacije „Gnezdo” i beogradskih kompanija pomognemo tim ljudima u Glini, u Majskim poljanama – kazao je zamenik gradonačelnika

On je naglasio da naši ljudi, gde god da žive, uvek mogu da se oslone na Grad Beograd. 

– Beograd je mesto iz koga uvek mogu da očekuju pomoć, a to se pokazalo i u Kosovskoj Mitrovici, Crnoj Gori i sada u Glini. Beograd će pomagati našim ljudima gde god da žive – poručio je Vesić i zahvalio Fondaciji „Gnezdo”, donatorima, Branki Bakšić i narodnoj poslanici Sanji Lakić na pomoći. 

Vesić je rekao da je njegov posao da pomaže svima kojima je pomoć potrebna. 

– Bez obzira na to da li je u pitanju neko iz Marinkove bare, Surčina ili Zemuna, svakoj porodici pružićemo neophodnu pomoć. Moj posao u Gradu Beogradu jeste pronalaženje načina da im se pomogne, ali i našim ljudima u regionu – zaključio je Vesić. 

Zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić je istakla da je danas veliki dan za stanovnike Banije i grada Gline i zahvalila se Gradu Beogradu, Goranu Vesiću, Sanji Lakić i donatorima na velikoj angažovanosti. 

Ona je napomenula da se prva kuća u naselju Majske poljane, koja je donacija vojvođanske vlade, već završava. 

Tanja Popović je ponovila da je danas veliki dan za Grad Beograd, ali i za Fondaciju „Gnezdo”, koja je osnovana u novembru prošle godine.

– Za ovo kratko vreme uspeli smo da pomognemo nekoliko porodica, ali današnja donacija je jedna od većih uspeha – naglasila je Popovićeva i zahvalila zameniku gradonačelnika na nesebičnoj pomoći. 

Borislav Meandžija je u ime svih porodica sa prostora Banije zahvalio na donacijama koje se šalju iz Grada Beograda i Srbije narodu čije su kuće nastradale u razornom zemljotresu. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °