20 C
Belgrade

Vesić: Grad ove godine izdvojio milion evra za uklanjanje grafita, apel građanima da čuvaju prestonicu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas mašinskom uklanjanju grafita u podzemnom prolazu na Zelenom vencu i najavio rekonstrukciju tog prostora. 

Vesić je istakao da je Grad Beograd samo ove godine izdvojio oko milion evra za uklanjanje grafita sa beogradskih ulica. 

– Nažalost, za taj iznos smo mogli da izgradimo pola vrtića, odnosno za dve godine smo izgubili jedan vrtić. Poruka svim građankama i građanima je da ne pišu grafite i da čuvaju prestonicu. Na taj način ćemo uštedeti novac, a naš grad će biti lepši – poručio je Vesić. 

On je rekao da su obezbeđenje nove mašine za uklanjanje grafita, kao i antigrafit boja koja onemogućava ispisivanje novih. 

– Izmenjeni su propisi, tako da sada svi investitori imaju obavezu da do dva metra visine na fasadama imaju antigrafit boju koja omogućava da se svaki sledeći grafit ukloni običnom vodom – kazao je Vesić. 

Kada je reč o rekonstrukciji podzemnog prolaza na Zelenom vencu, Vesić je najavio njegovu rekonstrukciju odmah po završetku podzemnog prolaza na Terazijama. 

Događaju je prisustvovao sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Beograd-put”.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
18.8 ° C
19.1 °
17.9 °
94 %
2.1kmh
0 %
Нед
31 °
Пон
35 °
Уто
37 °
Сре
39 °
Чет
36 °