5.7 C
Belgrade

Vesić: Hvala Beograde

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je bio ovogodišnji domaćin obeležavanja Spasovdana, zahvalio je građanima Beograda i podsetio da je gradska krsna slava proslavljena veličanstvenom litijom, presecanjem slavskog kolača i svečanim prijemom u Skupštini grada.  

– Uz blagoslov i vođenje patrijarha srpskog Porfirija, kome posebno zahvaljujem, hiljade Beograđanki i Beograđana šetalo je u prelepoj litiji moleći se za mir i za naš Beograd. Slava je dan kada se okuplja porodica. Tako smo i mi, Beograđanke i Beograđani, kao jedna porodica zajedno organizovali i proslavili našu slavu. Svako je imao neko zaduženje koje je izvršio na najbolji mogući način. Od promotera gradske slave novinarke Dragane Kosjerine i vaterpoliste Stefana Mitrovića koji je nosio krst na čelu litije, preko svih gradskih službi, zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima, pripadnika Komunalne milicije, do naših prijatelja iz vojske i policije. Ali ono što je po meni najvažnije, svaki građanin koji je šetao u litiji i molio se za naš grad bio je deo veličanstvene slike koja je otišla u svet, a to je slika srpskog jedinstva kojim smo nepobedivi – naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao da nas nepobedivim čini i naša pravoslavna vera.

– Zato hvala našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi bez koje ne bismo uspeli da na ovako veličanstven način organizujemo slavu. Naša crkva, kao i vekovima unazad, okuplja nas, čuvajući naš identitet i naše srpsko ime. Beograd je još jednom pobedio – poručio je domaćin gradske slave Goran Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
moderate rain
5.8 ° C
5.8 °
5.7 °
98 %
2.1kmh
75 %
Сре
6 °
Чет
8 °
Пет
12 °
Суб
12 °
Нед
15 °