13.9 C
Belgrade

Vesić: Isplaćena solidarna pomoć zaposlenima u Gradskoj upravi i javnim preduzećima

Grad Beograd isplatio je jutros solidarnu pomoć za 34.446 zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim javnim preduzećima, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda gostujući u jutarnjem programu Studija B. 

– Na osnovu kolektivnog ugovora, Grad Beograd već treću godinu isplaćuje solidarnu pomoć za svoje zaposlene u Gradskoj upravi, predškolskim ustanovama, ustanovama socijalne zaštite, ustanovama kulture i javnim komunalnim preduzećima. Na zahtev sindikata, solidarna pomoć se ove godine isplaćuje u poslednjoj nedelji marta u susret „Danima Beograda” jer je prošle godine isplaćena u deset rata zaključno sa septembrom. Danas je solidarnu pomoć dobilo 34.446 zaposlenih u sistemu Grada Beograda – rekao je Goran Vesić.

On je naglasio da su zaposleni u Gradu Beogradu ovu solidarnu pomoć zaslužili i da nije u pitanju bilo kakva privilegija.

– Za mene su zaposleni u Skupštini Grada Beograda heroji koji rade svaki dan, bez praznika, subote i nedelje, kako bi se u gradu održavao komunalni red. Od 2018. godine, otkako sam zadužen za ekonomiju grada, dobijaju redovno solidarnu pomoć koju su svojim angažovanjem zaradili. Te žene i muškarci rade odgovorne poslove za plate manje nego u privatnom sektoru i zaslužili su dodatak na plate, odnosno solidarnu pomoć koju im Grad Beograd isplaćuje – rekao je Vesić.

Vesić je rekao da zna da će biti napada na Beograd, jer je jedna od retkih lokalnih samouprava koja isplaćuje solidarnu pomoć, ali i objasnio da to naš glavni grad plaća iz svog budžeta.

– Svako je mogao da se domaćinski ponaša kao i Beograd i da plaća solidarnu pomoć iz svog budžeta – poručio je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.1 ° C
16.7 °
14.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
22 °