5.7 C
Belgrade

Vesić: Isplaćena solidarna pomoć zaposlenima u Gradskoj upravi i javnim preduzećima

Grad Beograd isplatio je jutros solidarnu pomoć za 34.446 zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim javnim preduzećima, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda gostujući u jutarnjem programu Studija B. 

– Na osnovu kolektivnog ugovora, Grad Beograd već treću godinu isplaćuje solidarnu pomoć za svoje zaposlene u Gradskoj upravi, predškolskim ustanovama, ustanovama socijalne zaštite, ustanovama kulture i javnim komunalnim preduzećima. Na zahtev sindikata, solidarna pomoć se ove godine isplaćuje u poslednjoj nedelji marta u susret „Danima Beograda” jer je prošle godine isplaćena u deset rata zaključno sa septembrom. Danas je solidarnu pomoć dobilo 34.446 zaposlenih u sistemu Grada Beograda – rekao je Goran Vesić.

On je naglasio da su zaposleni u Gradu Beogradu ovu solidarnu pomoć zaslužili i da nije u pitanju bilo kakva privilegija.

– Za mene su zaposleni u Skupštini Grada Beograda heroji koji rade svaki dan, bez praznika, subote i nedelje, kako bi se u gradu održavao komunalni red. Od 2018. godine, otkako sam zadužen za ekonomiju grada, dobijaju redovno solidarnu pomoć koju su svojim angažovanjem zaradili. Te žene i muškarci rade odgovorne poslove za plate manje nego u privatnom sektoru i zaslužili su dodatak na plate, odnosno solidarnu pomoć koju im Grad Beograd isplaćuje – rekao je Vesić.

Vesić je rekao da zna da će biti napada na Beograd, jer je jedna od retkih lokalnih samouprava koja isplaćuje solidarnu pomoć, ali i objasnio da to naš glavni grad plaća iz svog budžeta.

– Svako je mogao da se domaćinski ponaša kao i Beograd i da plaća solidarnu pomoć iz svog budžeta – poručio je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
moderate rain
5.8 ° C
5.8 °
5.7 °
98 %
2.1kmh
75 %
Сре
6 °
Чет
8 °
Пет
12 °
Суб
12 °
Нед
15 °