19.6 C
Belgrade

Vesić: Izabrani izvođači za izgradnju dva nova vrtića

Grad Beograd je izabrao izvođače za projektovanje i izgradnju dva nova vrtića u Bloku 8a na Novom Beogradu i u naselju Altina u Zemunu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

Prema njegovim rečima, posle sprovedenog tendera izabrani su najpovoljniji ponuđači sa kojima će biti zaključeni ugovori za projektovanje i izgradnju ova dva objekta, u vrednosti od 512 miliona dinara, u kojima će biti smešteno 426 dece. 

– Kombinovana dečija ustanova u Bloku 8A na Novom Beogradu imaće bruto površinu od 1.170 kvadratnih metara i u njoj će moći da bude smešteno 156 dece. Površina kompleksa na kome će se nalaziti vrtić je 3.901 kvadratni metar, neto vrednost projektovanja i izgradnje je 169 miliona dinara, a ukupan rok za završetak posla je 455 dana. Kombinovana dečija ustanova uz Ulicu Pavla Vuisića u Altini imaće bruto površinu od 1.990 kvadratnih metara i moći će da primi oko 270 dece. Lokacija na kojoj se gradi vrtić ima površinu od 66 ari, neto vrednost posla je 343 miliona dinara i ukupan rok za završetak radova je 500 kalendarskih dana – objasnio je Vesić.

Vesić je istakao da je Grad Beograd, na njegovu inicijativu, u poslednje tri godine završio izgradnju šest vrtića, i to u Novogradskoj ulici u Zemunu, u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, u Belom Polju u Obrenovcu, u centru Surčina, u Ulici patrijarha Pavla u Rakovici i u Kursulinoj ulici na Vračaru. Trenutno se grade dva vrtića na Bežanijskoj kosi i u naselju Stepojevac. Ugovoreno je projektovanje i izgradnja, a pošto se projektovanje završava, radovi na izgradnji vrtića počinju u narednim mesecima u naseljima Sunčani breg, Braće Jerković, u Sremčici, Mirijevu, Borči, Mladenovcu, Lazarevcu, kao i u Bloku 62 u Novom Beogradu. 

– Nikada u istoriji Beograda, otkada postoji organizovana briga o deci predškolskog uzrasta, nije u tri godine izgrađeno 25 vrtića – poručio je Vesić.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °