2.9 C
Belgrade

Vesić: Izgradnjom parkinga nastavljeno ulaganje u opštinu Mladenovac

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je juče novoizgrađeni parking u centru opštine Mladenovac. Događaju je prisustvovao predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, kao i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković.

Vesić je rekao da se realizacijom ovog projekta nastavljaju radovi na uređenju grada i gradskih opština.

– Jedna od stvari koje smo obećali Mladenovčanima jeste upravo uređenje parkinga. Ovo je prvi uređeni parking u Mladenovcu koji obezbeđuje mesto za 100 automobila. Novac za uređenje obezbedila je Opština iz budžeta i na tome im zahvaljujem. Na ovaj način se podiže kvalitet života ljudi. U neposrednoj blizini parkinga je autobuska stanica i veoma je važno da ljudi koji dolaze iz drugih delova Mladenovca imaju gde da ostave automobil i nastave put ka željenim destinacijama – rekao je Vesić.

On je istakao da se u Mladenovcu trenutno gradi i devet reni bunara.

– Trenutno, mladenovački vodovod obezbeđuje protok od 105 litara u sekundi, dok će izgradnja devet reni bunara obezbediti dodatnih 45 litara vode u sekundi. To će biti više nego dovoljno za period dok Mladenovac ne bude spojen na regionalni vodovod Makiš–Mladenovac. Trenutno projektujemo vodovodnu mrežu za 12 mesnih zajednica, a kada taj posao bude završen, počećemo sa izgradnjom sekundarne vodovodne mreže. Sve navedeno znači da u roku od nekoliko godina u Mladenovcu više neće postojati nijedna kuća koja nije priključena na vodovod. To je veliki uspeh uprkos činjenici da je 21. vek i da te stvari nisu za pohvalu. Takođe, trenutno se grade i četiri igrališta u Mladenovcu, transfer-stanica za otpad, kao i reciklažni centar. Mladenovac će biti obuhvaćen i projektom „Čista Srbija”, što znači da će deo centra, kao i deo okolnih naselja dobiti kanalizaciju i prečistače otpadnih voda, što trenutno radimo u Međulužju. Sve to je dokaz koliko se trenutno ulaže u ovu opštinu i koliko je važno da se Mladenovac pravilno razvija – dodao je Vesić.

On je podsetio da postoji obećanje Vlade Srbije, ali i Grada da će u Mladenovac doći i jedan veliki investitor.

– Opštini Mladenovac je potrebna jedna fabrika s obzirom na to da su nekadašnje velike fabrike ove opštine prestale sa radom tokom tranzicije. Kada sve to budemo završili, Mladenovčanke i Mladenovčani će osetiti boljitak i živeti bolje i komfornije. Za nas je Mladenovac važan koliko i Terazije i zbog toga često dolazim ovde i nastojim da sve obećano bude i urađeno – poručio je Vesić.

Predsednik opštine Vladan Glišić nije krio zadovoljstvo zbog toga što je Mladenovac danas dobio, kako je rekao, veliki i uređeni parking prostor.

– Realizacijom ovog projekta rešili smo veliki problem sa parkingom u centru opštine. Želim da zahvalim Goranu Vesiću na velikoj pomoći u komunikaciji sa „Železnicama Srbije”, ali i na izradi planske dokumentacije. Na parkiralištu postoji elektronski brojač vozila koji građanima omogućava da znaju u svakom trenutku koliko ima slobodnih mesta. Opština je obezbedila besplatno parkiranje za trudnice i majke dece uzrasta do godinu dana u prvoj i drugoj zoni – rekao je Glišić. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °