9.6 C
Belgrade

Vesić: JKP „Gradska čistoća” donirala kamion za odnošenje smeća JKP „Mladenovac”

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u Mladenovcu primopredaji kamiona za odnošenje smeća, koji je JKP „Gradska čistoća” donirala JKP „Mladenovac”.

Vesić je istakao da će kamion za odnošenja smeća biti od velike pomoći opštini Mladenovac.

– Mladenovac će sa ovom donacijom imati ukupno osam kamiona za odnošenje smeća, te sa nabavkom 500 novih kontejnera biće u prilici da pokrije teritoriju cele opštine – istakao je Vesić.

Vesić je podsetio da je JKP „Gradska čistoća” do sada poklonila više od 30 kamiona opštinama u Beogradu, kao i širom Srbije.

– Poklanjali smo kamione srpskim sredinama na severu Kosova i Metohije, a poslednja donacija je bila opštini Sjenica – kazao je zamenik gradonačelnika.

Istakao je da je JKP „Gradska čistoća” opslužuje 10 gradskih opština sa 157 velikih i 43 manja kamiona – smećara.

– Posle opsežne obnove voznog parka stekli su se uslovi da pojedine kamione, koji rade u sistemu skoro dve decenije, poklonimo drugim opštinama u Beogradu, ali i širom Srbije – kazao je Vesić i najavio za ovu godinu kupovinu novih 29 kamiona – smećara.

On je istakao da budžet Grada Beograda za ovu godinu iznosi rekordnih 1,4 milijarde evra.

– Rast sandarda u Gradu Beograd znači povećanje standarda i za sve gradske i prigradske opštine. Kako smo upućeni jedni na druge, Beograd će nastaviti da pomaže i drugim lokalnim samoupravama, jer jedino na taj način Srbija može da napreduje – zaključio je Vesić.


Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić je istakao da je ta opština dobila vrednu donaciju i zahvalio čelnicima Grada Beograda.

Istakao je da je JKP „Gradska čistoća” i u prethodnom periodu pomagala opštini Mladenovac u prevozu recikliranog asfalta, te najavio da će JKP „Mladenovac” dobiti na pozajmicu i jednu auto-čistilicu.

On je za nekoliko dana najavio i donošenje odluke o proširenju zone iznošenja smeća na mesne zajednice, koje do sad nisu bile u sistemu, što će, prema njegovim rečima, unaprediti tu komunalnu delatnost u opštini Mladenovac.

Direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić istakao je da je Grad Beograd poslednjih godina ulagao velika sredstva u obnovu voznog parka i mehanizacije u tom preduzeću. Sada smo došli u situaciju da možemo da pomažemo i drugim opštinama, zaključio je Popadić.

Događaju su prisustvovali direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i direktor JKP „Mladenovac” Vladeta Lučić.

beogradski.rs / Beoinfo  

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.6 ° C
10.8 °
8.7 °
66 %
3.1kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
17 °
Чет
10 °
Пет
5 °