12.4 C
Belgrade

Vesić: Lažne najave bombi su specijalni i psihološki rat protiv Srbije

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je juče u više desetina škola u Beogradu stigla najava da se u njima nalaze eksplozivne naprave, te da se posle toga isto desilo sa mostovima i na kraju sa „Beogradskim vodovodom”.

– Jasno je koji su bili ciljevi. Prvo deca jer smo najosetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne. „Beogradski vodovod” je strateško preduzeće i imamo posebne procedure u takvim slučajevima, one su ispoštovane, tako da se voda normalno isporučuje. Jasno je da je reč o hibridnom ratu protiv Srbije i novom pritisku na predsednika Vučića, a cilj je da se unesu nestabilnost i nemir u zemlju i da se oteraju strani investitori – kazao je Vesić za TV Hepi.

Beograd i Srbija spremni su ukoliko se tako nešto desi i za predstojeći Fajnal for, a organizovana namera toga bi bila da se pokaže kako u našoj zemlji nije sigurno i da se naruši imidž Srbije, dodao je Vesić.

– Policija je juče saopštila da je reč o serverima iz inostranstva, tačnije iz nekoliko zapadnih zemalja, koji koštaju stotine hiljada dolara i koji se nakon toga uništavaju. Vrlo je organizovano. Prošli put smo takođe tražili međunarodnu pravnu pomoć, da li ćemo je dobiti ne znam, pošto očigledno to nikoga tamo ne interesuje, a nekima čak i odgovara taj pritisak na Srbiju – naveo je Vesić.

Ovo je deo specijalnog, psihološkog rata protiv Srbije kako bi se ljudi zaplašili i kako bi se stvorila nestabilnost, ocenio je Vesić.

– Moramo da budemo spremni na takvu vrstu „rata”, to je nešto što nas čeka, i tako će svet, nažalost, izgledati u budućnosti i moraćemo mnoge svoje procedure da prilagodimo ovakvim situacijama – istakao je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °