2.9 C
Belgrade

Vesić: Mali Mokri Lug dobija opštinski uslužni centar

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji objekta u kojem će se nalaziti opštinski uslužni centar Zvezdare u naselju Mali Mokri Lug. Događaju su prisustvovali predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić. 

Vesić je istakao da je prilikom obilaska ovog naselja pokretnom kancelarijom minule jeseni od građana dobio informaciju da je jedan od njihovih zahteva otvaranje opštinskog uslužnog centra.

– Opština Zvezdara je vrlo brzo reagovala i u toku je rekonstrukcija ovog objekta koji će do kraja marta postati opštinski uslužni centar. To znači da će građani Malog Mokrog Luga ovde moći da završavaju najvažnije poslove i da neće morati da odlaze do zgrade opštine. Ovde će se nalaziti i predstavništvo Poštanske štedionice, ali i Policija, što će građanima bitno olakšati život. Ovo je suština politike koja se vodi u Gradu. To znači da mesto na kojem građani završavaju poslove približavamo njihovom mestu gde žive. Stanovnici ovog dela grada više neće morati da se voze prevozom i dolaze u centar, jer je naša želja da mogu da završe najveći broj administrativnih poslova blizu mesta stanovanja. Prisustvo policije obezbediće dodatnu sigurnost i sve to će bitno podići životni komfor građana – rekao je Vesić. 

On je dodao da je veoma srećan zbog ovakvog razvoja događaja i istakao da je ovo još jedan dokaz ispravne politike. 

– Prava decentralizacija suštinski nema veze sa nadležnošću opštine ili grada, već predstavlja mogućnost da građani svoje poslove obavljaju na sto ili hiljadu metara od mesta gde žive. Na taj način građani su pošteđeni odlaska u drugi deo grada, vraćanja jer „fali jedan papir”, tako da ovo predstavlja pravu decentralizaciju koja nam je potrebna. Ovaj opštinski uslužni centar pokazuje kako razumemo decentralizaciju i približavanje građanima – zaključio je Vesić. 

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da će postojanje opštinskog uslužnog centra mnogo značiti građanima i da finansijska vrednost radova nije prevelika. 

– Građani će pored administrativnih poslova ovde imati Policiju, ali i Poštansku štedionicu. Ovo je pokazatelj ispravne politike koju vodi Grad Beograd – rekao je Jeremić. 

Zamenik gradonačelnika je nakon obilaska budućeg opštinskog centra obišao i radove na rekonstrukciji platoa Hrama Svetog Trifuna u Malom Mokrom Lugu. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °