11.8 C
Belgrade

Vesić: Na inicijativu građana sređuje se stepenište koje povezuje Čukaričku padinu i Banovo brdo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao je danas s građanima Čukaričke padine i tom prilikom obišao radove na sanaciji stepeništa u ovom naselju, što je i bio problem na koji su oni ukazali. Sanacija stepeništa obavlja se u sklopu akcije zamenika gradonačelnika pod nazivom „Problem manje”. 

Događaju je prisustvovao predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić. 

– Ovo stepenište najduže je u Beogradu i ima više od 180 gazišta. Veliki broj građana ga koristi jer predstavlja vezu između Banovog brda i Čukaričke padine. Više od trideset godina nije sređivano, a sada smo na predlog Opštine i građana izdvojili novac za rekonstrukciju. Sredićemo stepenište, zamenićemo rasvetu, a ako bude potrebno, postavićemo i kamere radi dodatne bezbednosti – rekao je tom prilikom Vesić. 

Ovo je primer kako građani sa gradskom opštinom koja ih zastupa i Gradom Beogradom mogu zajedno da rade za dobro građana da bi život svima bio bolji, ocenio je Vesić. 

– Nekome možda ovo ne izgleda kao velik projekat, ali za ljude koji žive ovde je najveći – istakao je Vesić. 

On je izrazio nadu da će uspeti da se reši i problem Stankom pasarele, koja takođe pripada građanima i ne treba da se koristi ni za šta drugo. 

Srđan Kolarić podsetio je da se problem stepeništa rešava na inicijativu građana, a da se potom Opština Čukarica obratila Gradu Beogradu podnevši zahtev za kompletnu sanaciju stepeništa. Budući da na Čukaričkoj padini ne postoji osnovna škola, ova veza je i za decu veoma značajna, ocenio je on.  

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13.4 ° C
13.8 °
11.7 °
82 %
1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
26 °