2.5 C
Belgrade

Vesić: Nadvožnjak u Batajnici biće završen krajem maja

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na saobraćajnici i nadvožnjaku u naselju Batajnica, u Opštini Zemun. Događaju su prisustvovali predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević i direktor Sektora za izgradnju i nadzor Javnog preduzeća „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda” Miroslav Alimpić.

Vesić je podsetio da je ovaj posao počeo pre dve godine, kada je sa Opštinom Zemun dogovorena gradnja nadvožnjaka koji nije bio predviđen prilikom izgradnje pruge. 

– Za dve godine uspeli smo da obezbedimo novac i da realizujemo projekat i za nekoliko meseci građani će ovaj nadvožnjak moći da koriste. Ovde živi 40 hiljada građana i bez ovog nadvožnjaka njihov put između ovog dela Batajnice i naselja Šangaj bio bi duži. Na ovaj način, građanima ovog naselja zaista olakšavamo i poboljšavamo kvalitet života, a takođe štitimo živote jer više neće biti prelaza na pruzi gde idu brzi vozovi. Grad je izdvojio 755 miliona dinara, a biće tu i dodatnih radova i plaćanja, ali u svakom slučaju ovo je jedna od najvažnijih investicija koje smo sproveli – poručio je zamenik gradonačelnika.

On je najavio da će nadvožnjak krajem maja biti završen, a pušten za lak saobraćaj krajem juna.

– Do kraja septembra biće pušten kompletan saobraćaj, a nadvožnjak će biti u punoj funkciji. Tako će ljudi koji žive ovde imati i brzi voz i prelaz preko pruge, koji je decenijama bio problem – rekao je Vesić.

Gavrilo Kovačević je, govoreći o projektima u naselju Batajnica, rekao da postoje dva projekta, a to je izgradnja nove ambulante u centru naselja čije je projektovanje u toku, a radovi bi trebalo da počnu krajem ove ili početkom sledeće godine. 

– Takođe preko Direkcije za građevinsko zemljište pre nekoliko godina otkupljeno je 12 hektara za izgradnju novog groblja u Batajnici. U ovom trenutku se radi urbanistički projekat, a realizacijom tog projekta stvoriće se uslovi za izradu građevinskog projekta. Očekujem da krajem ove ili početkom sledeće godine to groblje i pristupna saobraćajnica budu u funkciji kako bi građani imali mogućnost da svoje najbliže sahranjuju u svom naselju. Opština je preko Sekretarijata za investicije pokrenula inicijativu za projektovanje nekoliko ulica, a pre svega Ulice Vojvođanskih brigada i ulice koja se nalazi u centru naselja, kako bi Batajnica dobila mnogo funkcionalniji saobraćaj – zaključio je Kovačević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °