19.6 C
Belgrade

Vesić najavio izgradnju nove fabrike „Smokija” u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o produžetku saradnje „Arene” i „Atlantik Štarka” i tom prilikom najavio novu investiciju „Atlantik grupe” u Beogradu – fabriku „Smokija”. Ugovor su potpisali Goran Grbović, direktor „Arene”, i Neven Vranković, potpredsednik „Atlantik grupe” za korporativne aktivnosti, a događaju su prisustvovali Emil Tedeski, predsednik Uprave „Atlantik grupe”, Zoran Daljević, direktor predstavništva „Atlantik grupe” za Srbiju, i Marko Njavro, generalni direktor „Atlantik Štarka”.

Vesić je tom prilikom zahvalio kompaniji jer nijednog časa nije prekidala saradnju sa „Arenom”, čak i kada je ovaj objekat bio u kovid sistemu. Zbog toga, danas nije bilo nikakve dileme da se potpiše produžetak saradnje, ocenio je Vesić. 

– Kompanija je uvek uz „Arenu”, čak i kada je to bilo teško, tako da je Beogradu pouzdan i dobar partner i zahvalni smo im na tome što ulažu u našu zemlju. Nadam se da će ulagati još više. Naročito želim da se zahvalim i na tome što grade novu fabriku u Beogradu i to će biti fabrika „Smokija”. Reč je o srpskom brendu, a zahvaljujući „Atlantik grupi”, koja je moćna regionalna kompanija, Smoki je i balkanski i regionalni brend. Mi ćemo iza njih stati, kao što stajemo iza svakog investitora jer želimo da im pomognemo da što pre realizuju svoje investicije – rekao je Vesić. 

Zamenik gradonačelnika je ukazao i na povezanost dva naroda, ističući da treba i nadalje da sarađujemo i da pravimo dodatnu vrednost. 

– Produžetkom saradnje sa „Arenom” i izgradnjom nove fabrike kompanija pokazuje da ostaje privržena Beogradu, što je za nas najvažnije – kazao je Vesić. 

Emil Tedeski je istakao da je potpis ugovora veoma važan i podsetio da je „Štark” izvorno srpski brend, a da je od 2010. u vlasništvu „Atlantik grupe”.

– Danas se „Štarkovi” proizvodi izvoze u 40 zemalja sveta, a „Smoki” će dobiti i novu fabriku u Ulici Peke Dapčevića. „Štark” je brend koji se jako dobro razvija i širi na nemačko, austrijsko i švajcarsko tržište i verujem da ćemo uz ovakvu podršku Grada Beograda i Republike Srbije završiti ovu urgentnu investiciju. Zaključno sa 2025. godinom, od 2020. godine ukupne kapitalne investicije naše kompanije iznosiće više od 80 miliona evra, a do danas smo investirali već pola te sume. Naše vezivanje za najznačajniji sportski i zabavni objekat, „Štark arenu” nije slučajno jer se najznačajniji sportski događaji dešavaju upravo u toj areni. Za vreme kovida ona je imala drugu namenu, pre svega za očuvanje zdravlja ljudi, a i nama je to na prvom mestu jer smo najveći korporativni donator sa više od pet miliona evra. Donirali smo i u zemljama regije i na to smo ponosni jer smo i u doba kovida osigurali punu zaposlenost i isplatili najveću dividendu deoničarima. Mi podržavamo lokalnu zajednicu i jedan deo profita vraćamo zajednici, što je dobra poruka i drugima, da budu društveno odgovorni. Verujem u saradnju, iste kulturne i ljudske vrednosti, mir i uvažavanje različitosti jer imamo zajedničku budućnost i kroz biznis, sport, kulturu, zabavu, humanitarni rad možemo reći da smo ambasadori mira i stvaranja perspektiva budućim generacijama – rekao je Tedeski.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °