9.6 C
Belgrade

Vesić: Nastavljamo sa podrškom prihvatilištima za životinje i podižemo svest o odgovornom vlasništvu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i estradna umetnica Jelena Karleuša obišli su danas udruženje „Animal resque”, gde su donirali hranu za životinje tom prihvatilištu.

Vesić je istakao da je Grad Beograd stao iza ove organizacije i dodelio im prostor u kome zaista mogu da rade i pomažu životinjama.

Takođe je istakao da je udruženje „Animal resque” jedina organizacija tog tipa koja spašava životinje, ukoliko im se desi neka nezgoda na ulici.

–Sada pregovaramo da im dodelimo i prostor na Adi Ciganliji, kao i da ti ljudi koji se obuče za spašavanje životinja na terenu imaju određena primanja – najavio je zamenik gradonačelnika za Beoinfo.

 Poručio je da ćemo kao društvo mnogo više uraditi za životinje ako se svi budemo angažovali.

–Kućnih ljubimaca ima dosta u glavnom gradu. To vidim i po zahtevima građana, gde imamo identičan broj za uređenje prostora za kućne ljubimce, koliko i za decu – naveo je Vesić.

On je istakao da je potrebna edakacija stanovništva i o odgovornom vlasništvu.

–Imati kućnog ljubimca znači da je potrebna odgovornost i obaveza prema živom biću, koje ne sme da se ostavi na ulici. Zato je važno da nas podrže javne ličnosti, poput Jelene Karleuše gde smo danas zajedno donirali preko 100 kilograma hrane ovom prihvatilištu – ukazao je Vesić.

Karleuša je istakla da je lepo što je Grad Beograd podržao ovo prihvatilište i zahvalila se Goranu Vesiću na ličnom angažovanju.

–Smatram da oni koji pomažu životinjama i prema njima imaju epmatiju ne mogu da budu loši ljudi. Bitna je edukacija da životinje imaju svoja prava, prevashodno dece kao i celokupne javnosti. Sigurna sam da se za pola veka neće jesti životinjsko meso, niti se koristiti krzno u modnoj industriji – ukazala je Karleuša.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.6 ° C
10.8 °
8.7 °
66 %
3.1kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
17 °
Чет
10 °
Пет
5 °